Gündem Afacanlar, köyü ayağa kaldırdı

Afacanlar, köyü ayağa kaldırdı

Paylaş
Afacanlar, köyü ayağa kaldırdı

Yaşları 5 ila 8 arasında değişen 3 kardeş, oyun oynamaya çıkıp ormanda kaybolunca yüzlerce kişi seferber oldu

Şanlıurfa'da, 5 yaşındaki Seyit, 7 yaşındaki Nuran ve 8 yaşındaki Sultan Bircan isimli kardeşler, oyun oynadıkları ormanda kayboldu. Ailesi tarafından ulaşılamayan 3 kardeşin bulunması için jandarmadan yardım istendi. İhbarın ardından 200 asker, köy korucuları, yüzlerce vatandaş ve jandarma köpeği Halay'ın katılımıyla karanlık havada başlatılan çalışmalar sonucu 3 kardeş 6 saat aradan sonra, kayboldukları yerin 2 kilometre uzağında uyurken bulundu. Jandarmalar tarafından bulunan ve ailesine teslim edilen 3 kardeş, kaybolduklarında hiç korkmadıklarını söylerken, anne ve babası ise bundan sonra çocuklarını kesinlikle yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa'da inşaatlarda amele olarak çalışan 36 yaşındaki Mustafa Bircan, geçtiğimiz hafta bazı tanıdıklarının aracı olmasıyla işadamı İmam Aslan'ın köy dışında bağ evi olarak kullandığı villanın bekçiliğini yapmak üzere anlaştı. Anlaşmaya varan Bircan, geçtiğimiz salı günü 34 yaşındaki eşi Zeliha ile çocukları Sultan, Nuran ve Seyit ile birlikte, Gölpınar Köyü yakınlarındaki villada, bekçi için yapılan iki odalı eve yerleşti.

SALINCAĞA GİTTİLER, KAYBOLDULAR

Vatandaşların mesire alanı olarak da kullandığı Gölpınar Ormanları'nın yakınındaki yeni evlerinde yaşamaya başlayan Bircan ailesinin çocukları Sultan, Nuran ve Seyit, dün öğleden sonra saat 15.30 sıralarında oyun oynamak için evden çıktı. Babaları tarafından uzağa gitmemeleri için uyarılan 3 kardeş, evlerine 300 metre uzaklıktaki ormanlık alanda kurulan salıncakta salınıp, bir süre sonra döneceklerini söyledi. Saat 16.00 sıralarında Bircan çifti, salıncakların yanına gittiklerinde çocuklarını göremedi. Etrafı aramaya başlayan Bircan çifti, 3 çocuklarına ulaşamayınca ıssız ormanda çocuklarının kaçırılmasından şüphelenerek durumu telefonla jandarmaya ve yakınlarına bildirdi.

YÜZLERCE KİŞİ ARADI



İhbarın ardından ormanlık alana en yakın yerde bulunan Karaköprü Beldesi Jandarma Komutanlığı'ndan çok sayıda asker bölgeye gelerek arama çalışması başlattı. Ancak, çocukların bulunamaması, ormanlık alanın çok geniş olması ve havanın kararmasının ardından takviye kuvvet istendi. Bunun üzerine Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ile yakında bulunan Akziyaret Jandarma Karakolu'ndan 200 asker, çevre köylerdeki korucular ile olayı duyan köy sakinlerinin oluşturduğu yaklaşık 400 kişi, gruplara bölünerek değişik noktalardan girdikleri ormanda arama başlattı. Ancak, saatler süren çalışmalara rağmen çocuklara ulaşılamazken, tedirgin davranışları ile dikkat çeken baba Mustafa Bircan, aramaya katılan askerler ve yakınları tarafından teselli edildi.

JANDARMA KÖPEĞİ HALAY DA ARAMA YAPTI

Saatler süren çalışmalara rağmen çocuklara ulaşılamaması herkesi tedirgin ederken, kaybolan çocuklar için kent merkezinde de arama çalışması başlatıldı. Şehir merkezinde polislerin de aradığı çocuklar için, ormanın yakınındaki bölgede de şüpheli otomobiller durdurularak arandı. Güvenlik güçlerinin seferber olduğu 3 kardeşin bulunması için bölgeye getirilen jandarma köpeği Halay'da, evden getirilen elbiseleri kokladığı çocukları bulmak için ormanda arama çalışmalarına katıldı.

Havanın da soğumasının ardından bulunamayan çocuklar için jandarmada görevli çevik kuvvet askerlerinin getirilmesi için hazırlık yapılırken, arama çalışmasına katılan bir grup asker, saat 22.00 sıralarında 3 kardeşin bulunduğunu bildirdi. Çocukların bulunduğu haberi baba Mustafa Bircan ile yakınlarını sevince boğdu. Kısa bekleyişin ardından askerler tarafından 3 kardeş evlerine götürüldü. Jandarmaların ailesine teslim ettiği çocukları, soğuktan titredikleri görülürken, kayboldukları söylenen yerin yaklaşık 2 kilometre uzaklığında bir ağacın altında uyurken bulduklarını söyledi.

ÇOCUKLAR HİÇ KORKMAMIŞ...

Bulunmalarıyla arama çalışmasına katılan asker, korucu ve vatandaşları sevindirerek rahat nefes aldıran, üşüdükleri için titredikleri görülen Sultan, Nuran ve Seyit Bircan kardeşler ise, yollarını kaybedince uyuduklarını ve askerlerin kendilerini bulduğunu söyledi. Salıncakta bir süre oynadıktan sonra en küçük kardeşleri Seyit'in dolaşmak istemesiyle yürümeye başladıklarını söyleyen Sultan ve Nuran Bircan kardeşler, "Seyit isteyince biz de yürümeye başladık. Sonra ormanda yolumuzu kaybettik. Buraya yeni taşındığımız için bir türlü yolu bulamadık. Hava kararınca yorulduk ve üşümeye başlayınca bir ağacın altında oturduk ve uykuya daldık. Sonra askerler bizi buldu" dedi.

İki kız kardeş kaybolmalarından küçük kardeşleri Seyit'i sorumlu tutarken, yolu bulamadıklarında ve üşüyüp uykuya daldıkları sırada kesinlikle korkmadıklarını da dile getirdi.

ANNE-BABA: ARTIK ELLERİNİ BİLE BIRAKMAYIZ

Mustafa-Zeliha Bircan çifti ise korku dolu saatler yaşadıktan sonra kavuştukları çocuklarına sarılıp, öperek hasret giderdi. Yaşadıkları olayın kendilerini çok korkuttuğunu ve acı bir tecrübe olduğunu söyleyen Bircan çifti, "Biz evin yakınında oynayıp döneceklerini düşündük. Ormanda kaybolacakları aklımızın ucundan bile geçmedi. 6 saat boyunca adeta ölüp yeniden dirildik. Ama çok şükür, askerlerimiz, korucularımız ve insanlarımızın gayretleriyle kendilerini bulduk. Çok mutlu, yeniden doğmuş gibiyiz. Bu saatten sonra çocuklarımızı, tuvalete bile yalnız başlarına göndermeyeceğiz. Artık hiç ellerini bırakmayacağız, oynayacaklarsa birlikte gideceğiz ve başlarından asla ayrılmayacağız" diye konuştu.

DHA

4