Erkut Can “Afedersiniz” neler oluyor...
HABERİ PAYLAŞ

“Afedersiniz” neler oluyor...

POSTA’nın birbirinden cazip magazin haber ve röportajlarının yer aldığı Karnaval ekindeki köşem için aylar önce deve dikeni gibi yakıştırması yapmıştım. Ama kadere bakın ki, Türkiye’de her gün, hatta her saat değişen gündem gerçek bir deve dikeni oldu. Aklıselim ve vicdan sahibi herkese batıyor.

Şehit haberleri artık hava raporu gibi rutin oldu. Sadece ateşin düştüğü evdekileri değil, herkesi acıtıyor.

Kilis’e yağan roketlerden, 17 ölü var. Sonunda Gaziantep’e de havan mermileri düştü. Yer çekimine bağlanan mermiler tüm bölge halkına batıyor.

Haberin Devamı

Çocuk taciz ve tecavüzü pıtrak gibi. Her gün bir yenisi. Herkes çocuğunun akıbetinden korkar oldu.

Ekranlar, gazeteler kadın cinayetleri ile doldu. Güya denetimli serbest gezen potansiyel katiller ve yaklaşmama tedbiri olanlar can yakıyor.

Meclis başkanının laiklik karşıtı sözleri, sonradan tevile uğrasa da demokratik bir ülkede yaşayanları korkutuyor.

Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’dan sonra canlı bomba Bursa’da da patladı. Allahtan sadece kendisi patladı. Terör cami, cenaze dinlemeyip acıtmaya devam ediyor.

Terör demişken, Trabzon’daki futbol terörü, “Hadi bi daha yapma çocuğum” denilerek kapatıldı ama Ankara’daki sadece yöneticilerin değil, tüm Kürtlerin canını acıttı.

Dokunulmazlıkların kaldırılma meselesi daha komisyonda sokak kavgasına dönüştü. Yumruk, tekme yiyenlerle arada kalan kadınların canı acıdı. Daha bunun meclisi var. Düşünün artık. İnsan kaynaklı olmayan ama deve dikeni olarak adlandırabileceğimiz olayları yazmıyorum bile. Ancaak, iktidara bakarsanız, Türkiye’de her şey güllük gülistanlık.

Üçüncü ve dördüncü köprüler bitiyor.

Şehit asker ve polislere terfi hakkı verildi.

3 şehit verdiğimiz gün havai fişeklerle EXPO’muzu açtık.

Sabancı’nın dev linyit santralinin yanına daha bir sürü müştemilat ekleyerek kurdeleyi kestik.

Hayal de olsa Avrupa’ya vizesiz seyahati bekliyoruz. Peki bütün bunlar bırakın refahı, mutlu, mesut, insan haklarına ve basın özgürlüğüne saygılı bir ülkede yaşamamızı sağlıyor mu? Hep sabır diyoruz. Ama... Türkiye gibi sabır da yoruldu artık. Ülkemdeki, olumlu ve olumsuz gelişmeleri sıralamaya çalıştım. Meşrebinize göre, kararı siz verin. Artıda mıyız, ekside mi?

Haberin Devamı

HASSOSOPA

Şu Passolig’i çıkarandan Allah razı olsun. Baksanıza, Spor Bakanımız bile, “Şiddet olaylarında büyük bir düşüş oldu” diyor.

Trabzon’da hakem dövüldü, Ankara’da yönetici tribünden aşağı atıldı ama, o kadar da olacak artık.

Ne güzel yeni Türkiye dünya gündemine sopa yiyen hakemle oturuverdi.

Yeni turizm sezonunda işler kesat giderken, belki burası nasıl bir ülkedir diye turist çekeriz. Reklamın iyisi, kötüsü olur mu?

KAVUK HATIRI

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli sembolü İsmail Dümbüllü’nün kavuğu, Ferhan Şensoy’dan, Rasim Öztekin’e gidiyor.

Hasan Efendi’ye ait olan kavuk, Dümbüllü’den Münir Özkul’a geçmişti. Özkul’un ise devir teslim töreninde Şensoy’a söylediklerine bakın: “Senden sonra bu kavuk, halkın tanıdığı, sevdiği, muhalif bir komiğe gitmeli.

Gerektiğinde lafı gediğine koyacak birine.” Bu işte iltimas var mı yok mu, Öztekin kaç kere lafı gediğine koydu bilemem. Ama bildiğim, Öztekin’in Şensoy ekürisinden olduğu.

Haberin Devamı

Hatta en son, Ferhan Şensoy’un yazdığı, oğlum dediği Mert Baykal’ın yönettiği Pardon filminde Öztekin başroldeydi. Bir ara Tolga Çevik’in adı geçmişti ama o nedense saf dışı kaldı.

12 Mayıs’ta Ses Tiyatrosu’nda Öztekin ve Orta Oyuncuları kavuğun beşinci sahibi olacak. Hayırlısı olsun. Güldüre güldüre kullansınlar.

POLİS BALOSU

Polis balosu vardı geçen hafta. Herkes güldü eğlendi, Sibel Can’a eşlik etti. Eskiden olsa ‘ne güzel’ derdim. Ama bugün hayır. Dikkat etmedim. O gece, balonun olduğu saatlerde belki de güneydoğuda bir polis şehit olmuştu.

Neyin eğlencesiydi bu? Meslektaşlarını kaybetmiş, eski ve yeni polis şeflerinin, tuzu kuruların on bin liralar sayıp davetiye aldığı bu gecenin geliri polis ailelerine verilse ne olur, verilmese ne olur.

Giden canlar parayı verince geri gelmiyor. Hiç olmazsa bu yıl iptal edilemez miydi bu balo? Hayat devam edecek, dik duracağız ama bu kadar da değil.

Sevgili arkadaşım Maral Öztekin’in kulakları çınlasın.

CIZZZ

Halkının yüzde 10’u okur-yazar olan fakir Komor Adaları’yla kalkınma anlaşması imzaladık. Oleyyy, artık sırtımız yere gelmez. Avrupa, Avrupa duy sesimizi.

Siz hiç yarıldınız mı?

POSTA’nın genç kalemi Şirin Sever, oyuncu-yönetmen Cengiz Bozkurt’a ‘EN’lerini sormuş. Benim ilgimi çekense, “En son ne zaman güldünüz?” sorusuna aldığı cevap oldu. İşte cevap: “Dün gece Londra’dan bir arkadaşımla eski günleri, bazı insanları hatırlayıp yarıldık.” Sık sık yarılın inşallah Bozkurt Bey.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder