Dünya Afganistan'da NATO üssüne saldırı

Afganistan'da NATO üssüne saldırı

Paylaş
Afganistan'da NATO üssüne saldırı

Celalabad'da NATO üssüne saldıran Taliban '32 asker öldürdük' iddiasında bulundu

Taliban Afganistan'ın doğusundaki Celalabad kentinde havaalanında bulunan NATO üssüne saldırı düzenledi. Çatışmalarda 8 Taliban militanı öldürüldü.

Haberin Devamı

Havaalanı görevlileri, çatışmaların havaalanının girişine bombalı araçla düzenlenen saldırıdan sonra başladığını söyledi.

Havaalanı basın bürosundan yapılan açıklamada, bombalı saldırıdan sonra hafif silahlar ve roketatarlar kullanan bir grup militanın uluslararası güçlerle yarım saat çatışmaya girdiği belirtildi.

TALİBAN: 32 ASKER ÖLDÜRDÜK

Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zebilullah Mücahid, 6 intihar komandosunun 32 Afgan ve yabancı askeri öldürdüğünü öne sürdü.

NATO'dan yapılan açıklamada ise Celalabad havaalanında bir olay olduğu doğrulandı ancak ayrıntı verilmedi. Celalabad kentinin bulunduğu Nangarhar eyaleti emniyet müdürlüğü sözcüsü Gaffur Han, polisin havaalanının içinden patlama ve silah sesleri duyduğunu bildirmişti.

Haberin Devamı

PETRAEUS: AFGANİSTAN'DA ŞİDDET ARTACAK

Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin komutanlığına atanan orgeneral David Petraeus, bu ülkedeki çatışmaların önümüzdeki aylarda şiddetlenebileceği uyarısını yaptı.

Orgeneral Petraeus, Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu'nda düzenlenen oturumda soruları yanıtlarken, Afganistan’da ilerleme olmakla birlikte Amerikan ve NATO güçlerinin güçlü bir direnişle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Petraeus, Başkan Barack Obama'nın, Amerikan askerlerinin 2011 yılı Temmuz ayından itibaren Afganistan'dan çekilmelerine yönelik planına da destek verdi. Ancak bunun sadece "sürecin başlangıcı" olacağının altını çizdi.

(Hürriyet)