Yaşam Afrika'da açlık tehlikesi

Afrika'da açlık tehlikesi

Paylaş
Afrika'da açlık tehlikesi

Doğu Afrika ülkelerinin büyük bir kısmına mevsim yağmurlarının düşmezken, acil önlem alınmadığı takdirde milyonlarca kişi açlıkla karşı karşıya kalacak

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, Afrika’nın doğusunda bazı bölgelere normal kasım ayı yağışlarının yüzde 5’inden daha az yağış düştüğünü, özellikle savaş vurgunu ve kuraklık içindeki Somali için bu yıl 6. yağmursuz sezon olduğunu açıkladı.

Oxfam’a göre, Uganda, Tanzanya, Somali ve Kenya’da çok sayıda insan yetersiz beslenme sıkıntısı çekiyor, ayrıca bazı bölgelerde ailelerin yiyecek alabilmek için hayvanlarını satması sonucu büyükbaş hayvanların fiyatı 200 dolardan 4 dolara inmiş durumda.

Raporda, Tanzanya’daki bir kliniğin Ağustos ayından bu yana yetersiz beslenme vakalarının yüzde 400 arttığını rapor ettiği, Kenya’da da geçen ay patlak veren kolera salgınının yaklaşık 120 kişinin ölümüne neden olduğu hatırlatıldı.

Bu arada, Avrupa Komisyonu, Afrika’nın doğusunda kuraklık sıkıntısı çeken bölgelere acil yardım için hemen 75 milyon dolar daha verileceğini bildirdi.

Haberin Devamı