Spor Afrika'nın kralı boğa

Afrika'nın kralı boğa

Paylaş
Afrika'nın kralı boğa

Dünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında yapıldı. İlk kez bir Avrupa takımı, kendi kıtasının dışında şampiyon olmayı başardı

İlk kez Afrika kıtasında yapılan Dünya Kupası, İspanya’nın zaferiyle son buldu. Boğalar finalde 24 maçtır yenilmeyen, 14 maçtır üst üste kazanan Hollanda’nın bileğini büküp tarihlerinde ilk kez mutlu sona ulaşırken, 2008 Avrupa Şampiyonluğu’ndan sonra duble yapmayı başardı.

Haberin Devamı

2010 Dünya Kupası’na oynanan futboldan çok Güney Afrika’nın yerel çalgısı vuvuzela, hakem hataları, turnuvanın resmi topu jabulani ve Paul isimli kahin ahtapot damga vurdu. Almanya 2006’da final oynayan İtalya ve Fransa’nın grup sonuncusu olarak ilk turda elenmesi de hafızalara kazındı. Hakem hatalarının tavan yaptığı 3 karşılaşma kamuoyunu fazlasıyla meşgul ederken, belki de yarı final ve finalin adını da değiştirdi.

Önce 2. turda Uruguaylı hakem Larrionda, skor 2-1 Almanya lehine iken İngiliz Lampard’ın vuruşunda kale çizgisini yarım metre geçen top için gol kararı vermedi. İtalyan Rosetti, Arjantin- Meksika maçında ofsayt pozisyonundaki Tevez’in golünü geçerli saydı.

Fransa’da boykot

Ve final... Howard Webb, İspanya- Hollanda karşılaşmasının ağırlığını kaldıramadı. İngiliz hakem Hollandalı de Jong’un Xabi Alonso’ya yaptığı karatevari kırmızı kartlık hareketi sarıyla geçiştirdi. Golden önce kornere giden topa aut kararı verdi ve sonuca etki etti. Verdiği kararlarla da 2 takımın tepkisini çekti. Adidas’ın ürettiği serseri (!) top ‘jabulani’nin nereye gideceğinin kestirilememesi nedeniyle kaleciler hatalı goller yedi.

Haberin Devamı

A Grubu’nu 1 puanla tamamlayıp elenen Fransa’da Anelka teknik direktör Domenech’e küfür ettiği gerekçesiyle kadro dışı bırakıldı. Bu kararı protesto eden oyuncular idmana çıkmadı. Kahin ahtapot Paul, tahminleri ile dünya yıldızı oldu. Tahmin ettiği 8 maçın 8’ini de tutturan Paul’e teklif yağıyor.

TUNCAY HOŞ