Dünya Afrika'nın son kutup ayısı aşk acısıyla öldü

Afrika'nın son kutup ayısı aşk acısıyla öldü

Paylaş
Afrika'nın son kutup ayısı aşk acısıyla öldü

Doğasına tamamen aykırı bir kıtada yaşamak zorunda kalan Wang eşini kaybetmenin acısına daha fazla dayanamadı ve geçirdiği ağır hastalığın ardından öldü

Güney Afrika Cumhuriyeti şehri Johannesburg’daki hayvanat bahçesinde yaşayan ve Afrika kıtasındaki son kutup ayısı olan Wang, karaciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle acı çektiği için uyutuldu. Doğasına tamamen aykırı bir kıtada yaşamak zorunda kalan Wang aslında tek başına değildi. Ta ki her şeyi kutup ayısı GeeBee 2014'ün Ocak ayında kalp krizi geçirene kadar.

Afrika’nın sıcak ikliminde yaşamakta zorlanan 28 yaşındaki kutup ayısı Wang’in tüm hayatını birlikte geçirdiği eşi Geebee’nin kısa süre önce ölmesine çok üzüldüğü ve hırçınlaştığı söylendi. 28 yaşındaki Geebee, Ocak ayında havuzda kalp krizinden ölü bulunmuştu. Yetkililer, iklime alışamayan hayvanların burada çok zorlandıklarını ifade etti.

Johannesburg Hayvanat Bahçesi’nde çalışan Veteriner Katja Koeppel, “Kutup ayılarını burada koruyamıyoruz, iklim nedeniyle çiftleşmiyorlar. O yüzden Afrika’ya getirilmelerinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Artık burada sergilenmeyecekler” dedi.

Haberin Devamı

Kronik artrik ve karaciğerinin iflası sonrasında Wang adlı 28 yaşındaki kutup aysı Güney Afrika, Johannesburg'daki hayvanat bahçesinde hayatını kaybetti.