Gündem Afrin'den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Afrin'den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Paylaş
Afrin'den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Son dakika... Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın üçüncü gününde Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan şehit oldu.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Gülbaba Köyü'nün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerimiz şehit oldu.

Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan'ın cenazesi, ambulansla Kilis’ten Gaziantep’teki Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Konuyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Zeytin Dalı' Harekâtı kapsamında 22 Ocak 2018 tarihinde Kilis/Gülbaba Köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.


BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan’ın şehadet haberi Ankara’daki baba evine ulaştı.


Özalkan’ın Törekent Mahallesi’nde bulunan baba evine şehadet haberi askeri yetkililerce ulaştırıldı. Selahattin ve Hatice Özalkan çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Musa Özalkan’ın şehadeti, tüm aileyi yasa boğdu.

Acılı aile, taziye ziyareti için gelenleri kabul etti. Şehidin yaşadığı evin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı. Sokakta bulunan diğer apartmanlar da Türk bayraklarıyla donatıldı. Taziye evinin önünde tedbir amacıyla ambulans ve sağlık ekibi bekletildi.


3 AYLIK BİR KIZI VAR


Şehidin 3 aylık bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. Naaşının yarın aileye getirileceği öğrenilen Şehit Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan’ın cenazesinin memleketi Ayaş’ta toprağa verilmesi bekleniyor.




PYD’li teröristler dün öğlen de Hatay Suriye sınırındaki ÖSO güçlerinin kaldığı çadırlara roketli saldırı düzenledi. TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş şehit oldu.


"AĞABEY SABAH KARA HAREKATI YAPILACAK"



Şehidin ağabeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi Necip Özalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin 2008’den bu yana astsubay olarak görev yaptığını belirtti. Şehidin 2015’e kadar Bolu Dağı Komando Tugayında görevli olduğunu, yılın 9 ayı Şırnak, Gabar, Cudi, Kuzey Irak ve diğer birçok bölgede operasyonlara katıldığını anlatan ağabey Özalkan, "Bunların bir kısmını ailem üzülmesin diye söylemezdi. Kendisi benimle paylaşırdı." dedi.


Özalkan, kardeşinin 2015’te Kayseri’ye gittiğini, 2017’de tekrar Tunceli Dağ Komando Tugayına tayininin çıktığını aktararak, şöyle devam etti: "Kendisi 2017 Haziran’da tayin olduktan sonra El Bab yakınlarında bir karakolda görev yapıyordu. Afrin operasyonu başlayacağını daha önceden biliyor, tahmin ediyorlardı komutanları vesilesiyle. Aralık ayı başı gibi El Bab’dan geri Gaziantep sınırına çekilmişlerdi. Orada gerekli eğitimlerini tamamlayıp, sizin de bildiğiniz üzere Afrin operasyonu başlar başlamaz, kara harekatının olduğu pazar günü sabahleyin Afrin’e girdiler. Cumartesi günü akşam konuşmuştum kendisiyle en son. ’Ağabey sabah kara harekatı yapılacak, muhtemelen biz gireceğiz. Annemler üzülmesin onlara söylemedim, senin bilgin olsun’ demişti. Koşarak şehadet şerbetini içmeye gitti."


Özalkan, kardeşine şehitlik mertebesi nasip olduğu için Allah’a şükrettiğini, kendilerine de bu mertebenin nasip olması için dua ettiğini vurguladı.


"RABBİM BİZLERE DE BÖYLE GÜZEL ÖLÜMLER NASİP ETSİN"


Özalkan, şehit kardeşinin Allah yolunda, vatana, millete hizmet etmek için görevini en iyi şekilde yaptığının altını çizerek, şunları kaydetti: "Biz de inşallah onun şehitlik mertebesinden faydalanırız. Rabbim bizlere de böyle güzel ölümler nasip etsin. Allah devlete, vatana millete zeval vermesin. Bayrağımız inmesin, İslam’ın son sancaktarı olan bu ülke için bu devlet için hepimiz bin ölür bin doğarız. Elimizden gelen neyse, nerede görev yapıyorsak sonuna kadar en iyi şekilde vatanımıza, milletimize, devletimize hizmet ederiz. Biz bu düsturla yetiştik. Çok şükür annemin de babamın da başları dimdik. Bu bizim için bir kıvanç, mutluluk. Elhamdülillah diyoruz."


VASİYETİ BUYMUŞ


Özalkan, sözlerine şöyle devam etti: "Kendisinin vasiyeti olduğuna dair bir mesajı varmış. Ben de İstanbul’daydım. Gece 04.00 gibi döndüm Ankara’ya. Döndükten sonra öğrendim. Mesaj attığı arkadaşları, ’Evet, bize böyle bir mesaj attı’ diye teyit ettiler. Muhtemelen vasiyeti doğru diye düşünüyorum. Benim haberim yoktu vasiyetinden, ben de yeni öğrendim. Kendi adına Türkmen bölgesinde Suriye’de bir okula isminin verilmesini istemiş."

Şehit Musa Özalkan’ın cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde bugün öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Ayaş’ın Bayat köyünde toprağa verilecek.