Gündem Afrin kuşatılıyor: 3 bin 381 terörist öldürüldü

Afrin kuşatılıyor: 3 bin 381 terörist öldürüldü

Paylaş
Afrin kuşatılıyor: 3 bin 381 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 52’nci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 347 oldu

TSK tarafından 20 Ocak’ta, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye´nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’nda 52’nci güne girildi.

3 BİN 381 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada: 'TSK sivilleri kurtarmak ve yardım etmek için bölgededir. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 381 oldu.Afrin Harekatı'nın ilk gününden bu yana 42 şehit,202 yaralı askerimiz var. Bin 102 kilometrekarelik alan kontrol altında.'dedi.

TERÖRİSTLER ATAK HELİKOPTERİ İLE BOMBALANIYOR


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, terör unsurları Atak taarruz helikopterleriyle vuruldu.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup terörist unsurları, T-129 Atak taarruz helikopteriyle etkisiz hale getirildi.


Yerli üretim Atak helikopteri tanıtıldı

ELE GEÇİRİLEN KÖYLERE TÜRK BAYRAĞI


Bu arada TSK desteğiyle Özgür Suriye Ordusu güçlerinin teröristlerden arındırarak kontrolü sağladığı bazı köylere Türk bayrağı asıldığı görüldü. Teröristlerden temizlenerek özgürleştirilen köylerde olası tuzaklanmış patlayıcı kontrolü yapan ÖSO güçleri, bazı köylerdeki yüksek binalara Türk bayrağı astı.

Bu arada teröristlerden arındırılan köylerde arama tarama yapan Özgür Suriye Ordusu üyeleri, günlerdir susuz kalan bir köpeğe rastladı.

ÖSO güçleri özgürleştirilen köyde yaptığı kontrolde bir evde kalan ve susuzluktan bitkin düşen bir köpek buldu. ÖSO üyesi köpeği yanında araca götürüp pet şişe ile su içirdi. Daha sonra da yanında bulunan yiyeceklerden vererek besledi.


Afrin'de 4 köy terörden temizlendi