Gündem Afyon'da cezaevinde ölüm

Afyon'da cezaevinde ölüm

Paylaş
Afyon'da cezaevinde ölüm

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan bir tutuklunun ellerinin bağlı şekilde intihar etmesiyle ilgili bir haber yayımlandığı hatırlatıldı

Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan kasten öldürme suçundan hükmen tutuklu Oktay Demir'in 10 Eylül 2009 günü cezaevi avlusunda pencere demirine asılı olarak bulunduğu ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili olarak derhal hem adli hem idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Adli soruşturma kapsamında görevli Cumhuriyet savcısı tarafından Oktay Demir'in otopsisinin yapıldığı, Demir'in o sırada ve daha önce kaldığı koğuşlardaki hükümlü ve tutuklular ile cezaevi görevlilerinin ifadelerine başvurulduğu ve adli tıp raporu alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yapılan bütün inceleme ve araştırmalar sonucunda ölüm olayının intihar olmadığına yönelik hiçbir delil elde edilememiş ve savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir. Bu karara karşı yapılan itiraz da Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Konuyla ilgili idari soruşturmada da görevlilerle ilgili olarak herhangi bir ihmal ve kusur tespit edilememiştir.”

(A.A.)