Spor Ağabeyi, teknik direktörü bıçakladı

Ağabeyi, teknik direktörü bıçakladı

Paylaş
Ağabeyi, teknik direktörü bıçakladı

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova, Samsunspor ile oynanan karşılaşma sırasında ağabeyi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı

Bank Asya 1’inci Lig’de bu akşam saat 20.30'da başlayan Samsunspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının 42’nci dakikasında konuk ekip 1-0 öndeyken bir kişi prokotol tribününden sahaya indi. Saldırgan daha sonra Yüksel Yeşilova’yı kalçası ve karnından bıçakla yaraladı.

Haberin Devamı

SALDIRGAN YAKALANDI

Bu arada olaya müdahale eden polis, saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Saldırganın Yüksel Yeşilova’nın öz ağabeyi Murat Yeşilova olduğu öğrenildi. Murat Yeşilova, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken olayın Samsunspor’la bir ilgisi bulunmadığını, konunun namus meselesi olduğunu iddia etti. Bir ambulans konulan Yüksel Yeşilova'da Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı.

VALİ:“İHMAL VARSA GEREKEN YAPILACAK”

Maçı izleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, olaydan sonra güvenlik açısından bir ihmal varsa gerekenin yapılacağını söyledi, şöyle dedi:

“Bu ne sahada ne de başka bir yerde olmaması gereken bir durum. Güvenlik zaafiyeti varsa son ayrıntısına kadar incelenecek ve gereği yapılacak. Saldırgan cam bölümü kırmak suretiyle sahanın içine girmiş. Bu bir spor müsabakası, şiddetin olmaması gerekir. Şiddetle ilgili herkesin sağduyulu olması gerekir. Bunun bir spor müsabakasında, stad içinde gerçekleşmesi kabul edilebilir bir durum değil. Olayın bir aile meselesi olduğu gözüküyor. Gözaltına alınan ve teknik direktörün ağabeyi olan kişi emniyete götürüldü. Hayati tehlikesi bulunmuyor.“

Haberin Devamı

DURUMU İYİ

Tedavi altına alınan Yüksel Yeşilova’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Doktorlar, Yüksel Yeşilova'nın karnıyla kalçasında 2 bıçak yarası bulunduğunu, ancak hayati bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi.

MAÇ YARIDA KALDI

Olaydan sonra oyunu durduran hakem Fethi Serkan Koçak, soyunma odasına gitti. Daha sonra da karşılaşmanın tatil edildiği açıklandı.

"PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI VAR"

Bank Asya 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Samsunspor ile yapılan karşılaşma sırasında saldırıya uğrayan teknik direktör Yüksel Yeşilova'nın, psikolojik rahatsızlığı olan bir ağabeyi olduğunu ancak aralarında husumet bulunup bulunmadığı bilmediklerini söyledi.

MİLLETVEKİLİNDEN GÜVENLİK SİTEMİ

Bank Asya 1’inci Ligi’nde oynanan Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçını protokol tribününde izleyen Ak Parti milletvekili Fatih Öztürk, güvenlik zaafiyetinden sitem etti, “Samsun ve Samsunspor'la alakası olmayan bir durumun kente zarar vermesi beni rahatsız etti. Samsun’un adının sürekli olarak bu şekilde gündeme gelmesi beni üzüyor. Tüm bunlara rağmen güvenlik olarak bizim yeterli önlemi almamız gerekirdi. Tribünden atlayıp yedek kulübesine gidene kadar hiç kimse müdahale etmiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Gerekli önlemi almak gerekirdi“ diye konuştu.

Haberin Devamı

6 BIÇAK DARBESİ

Bank Asya 1. Lig ekibi Mersin İdmanyurdu Kulübü Doktoru Bekir Çakır, “Yapılan kontrollerde hocamızın karnından 1, kalçasından da 5 bıçak darbesi aldığı görüldü” dedi.

Murat SANDIKÇI - İsmail AKDUMAN / SAMSUN,(DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2759","2759","201009","2759-2.jpg");