Gündem Ağaç dikene tıraş bedava!

Ağaç dikene tıraş bedava!

Paylaş
Ağaç dikene tıraş bedava!

Ağaç dikene tıraş bedava!

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 25 yıldır berberlik yapan 39 yaşındaki Rasim Uyan, ağaç dikenlerin damat tıraşlarını ağustos ayına kadar ücretsiz yapacak.

Haberin Devamı

Uyan, Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi Hasan Yılmaz Caddesi’ndeki iş yerinde AA muhabirine, çevre konusunda birçok çalışmasının bulunduğunu ve halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu Derince Grup Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi.

Kocaeli’de 2002’de "yılın esnafı", 2007’de ise "yılın çevrecisi" seçildiğini ifade eden Uyan, çevre konusundaki son çalışmasının ise 1 Haziranda başlattığı "Senin de bir ağacın olsun" projesi olduğunu kaydetti.

Proje kapsamında evlenecek kişilerin ağaç diktiğini gösteren makbuzla başvurmaları halinde "damat tıraşını" ücretsiz yapacağını kaydeden Uyan, "Bu makbuz, TEMA gibi herhangi bir çevre derneğinden alınabilir. İstediğimiz bir başka şey de düğün davetiyesi. Bu ikisini getirenin tıraşlarını ağustos ayına kadar ücretsiz yapacağız. Böylece tıraş bedeli olan yaklaşık 70 TL damatların cebinde kalacak. Amacım sadece ülkemizin ağaçlandırılmasına katkıda bulunmak. Bunun için imkanlarım ölçüsünde çalışıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rasim Uyan, şimdiye kadar kendisine başvuran 9 kişinin "damat tıraşını" yaptığını, gelecek hafta için de bir kaç randevu verdiğini söyledi.
Yerel yönetimlerden de projesine destek vermesini isteyen Uyan, nikah başvurusu sırasında ya da evlilik cüzdanları verilmeden önce çiftlerden birer ağaç dikmelerinin istenilebileceğini kaydetti.

Böylece gençlerin "ormanın önemi ve ağaçlandırma çalışmaları" konusunda bilinçleneceğini vurgulayan Uyan, "çocuklarımıza yemyeşil bir ülke bırakmalıyız. Ağaçlandırmanın, ağacın önemi kavranırsa bunu başarabiliriz" dedi.

Lokman Tarım / AA