Yaşam Ağaç evlerde tatilin adresi: Olimpos

Ağaç evlerde tatilin adresi: Olimpos

Paylaş
Ağaç evlerde tatilin adresi: Olimpos

Ağaç evlerde tatilin adresi: Olimpos

Antalya’nın Kumluca ilçesi Yazır köyü sınırları içerisinde yer alan, doğal güzelliğinin yanı sıra her gelir grubuna uygun tatil imkanı sunmasıyla da tercih edilen, 2200 yıllık liman şehri Olimpos’taki işletmelerde turizm sezonu öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

Haberin Devamı

Antik çağlardaki ismiyle anılan Olimpos, tatilini doğa ve tarih içinde geçirmek isteyen tatilciler için keyifli seçenekler sunuyor.

Yurt içi ve yurt dışından her yıl binlerce turisti ağırlayan Olimpos’ta, Milli Park içinde yer almasından dolayı betonlaşmaya izin verilmiyor. Tatilciler, ağaçlardan yapılmış bungalov ya da ağaçlar üzerine kurulmuş ağaç evlerde konaklayabiliyor.

Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Olimpos’ta doğal ortamda kurulan yaklaşık 60 tesiste 3 bin civarında yatak bulunduğu söyledi. Geçen yıl 300 bin civarında tatilcinin ziyaret ettiğini anımsatan Karataş, bu yıl sayınının daha fazla olmasını ümit ettiklerini kaydetti.
Kimi tatilcilerin Olimpos gibi doğal tatil ortamlarını tercih ettiklerini belirten Karataş, "Doğal ortamda, tarihle iç içe tatil yapmak isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Olimpos’u tercih eden tatilciler, tarihi eserlerin içinden geçerek denize girerken, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dalış, kano turu, rafting gibi alternatif sporları yapma şansı da buluyor. Özellikle genç tatilciler, yöredeki bazı tesislerde yer alan eğlence mekanlarında keyifli zaman geçirebiliyorlar.

HER KESEYE UYGUN TATİL SEÇENEKLERİ

Olimpos’ta faaliyet gösteren ve çoğunluğu aile işletmesi olan tesisler, tatilcilere farklı fiyat seçenekleri de sunuyor. Burada turizmin önde gelen isimlerinden olan ve dünyanın dört bir yanından tatilcileri Kumluca’ya çeken ağaç evlerin sahibi Kadir Kaya, turizm sezonunun başladığını ve doğal bir ortamda, uygun fiyata tatil yapmak isteyenleri beklediklerini söyledi.

Olimpos’un günümüzde, doğal kalabilmiş, ender turizm merkezlerinden birisi olduğunu belirten Kaya, "Burada herkese ve her keseye uygun, 25 liradan 60 liraya kadar kişilerin kalabileceği odalarımız mevcut. İnanıyorum ki, güzel bir turizm sezonu geçireceğiz. Sezonumuzun hepimize huzur ve güzellikler getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Mehmet Çakmak / AA