Yaşam Ağaçlar ’kitap’ açtı!

Ağaçlar ’kitap’ açtı!

Paylaş
Ağaçlar ’kitap’ açtı!

Bağrından birçok ünlü şair ve yazarı çıkarması nedeniyle ’Edebiyat ve şiirin başkenti’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ta bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı nedeniyle şehir merkezindeki ağaçlara kitaplar asıldı

İstiklal Madalyası ve kahramanlık unvanı verilerek iki defa ödüllendirilmesi ile dünyada bir benzeri bulunmayan Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde işlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar, caddelerdeki ağaçlarda asılı kitapları görünce şaşkınlığı gizleyemedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dün kapılarını açan Kitap ve Kültür Fuarı nedeniyle kent merkezindeki caddelerin ağaçlarında yapılan kitap süslemelerini gören bazı vatandaşlar ’Ağaçlar kitap açmış’ derken, yapılan çalışmanın güzel olduğunu söyledi.

10 BİN KİTAP ASILDI


Bazı vatandaşlar ağaçlardan sarkan kitapların resimlerini çekerken, bazıları da okumak için kitapları topladı. Merkez ilçelerin caddelerinde ağaçların süslenmesi için yaklaşık 10 bin kitap kullanıldığı belirtildi.



Yerli ve Yabancı 300’e yakın yayınevi, 222 şair ve yazar, kitapseverler ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Kahramanmaraş Uluslararası 3’üncü Kitap ve Kültür Fuarı 6 Kasım’a kadar açık kalacak. Fuar kapsamında, söyleşi programları, şiir şölenleri, şiir dinletileri, seminerler, konferanslar, gala geceleri ve paneller gibi kültürel etkinliler de yapılacak.


DHA

Haberin Devamı