Gündem Ağanın tespihi yine çalındı

Ağanın tespihi yine çalındı

Paylaş
Ağanın tespihi yine çalındı

Ağanın tespihi yine çalındı

Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nde bulunan Kırkpınar Ağası Hüseyin Şahin’in heykelindeki ağa tespihi, kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldıktan sonra çalındı. Daha önce çalınan Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu’nun heykeline geçici olarak daha küçük bir tespih yapıldı.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Meclisi’nin kararı ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3 defa ardarda ağalık yapanların heykelleri Er Meydanı’nın yanındaki alana konuldu. Karar gereği 4 defa ağalık yapan Hüseyin Şahin ile 3 kez ağa olan Alper Yazoğlu’nun heykelleri Sarayiçi’ne dikildi. Ancak geceleri alkol alanların uğrak yeri olan Tunca Nehri kenarındaki Sarayiçi alanında bulunan ağaların heykelleride ellerinde tuttuğu tespihler sürekli hırsızların hedefi oldu.

Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu’nun heykelinde elinde tuttuğu tespih çalındıktan sonra geçici olarak sadece avuç içinde duran bir tespih yapıldı. Kimliği belirlenemeyen hırsızlar dün gece bu kez Kırkpınar Ağası Hüseyin Şahin’in heykelindeki ağalık tespihini çaldı.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi yetkileri, Hüseyin Şahin’in heykeline de geçici olarak küçük bir tespih yapılacağını, Kırkpınar Güreşleri sırasında orijinal büyüklükte yeni tespih konulacağı söyledi.

Fırat KESKİNKILIÇ / EDİRNE, (DHA)