Ekonomi Ağaoğlu'nun ilk rüzgar santrali devreye girdi

Ağaoğlu'nun ilk rüzgar santrali devreye girdi

Paylaş
Ağaoğlu'nun ilk rüzgar santrali devreye girdi

Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji üretimine resmen başladı

12 BİN KONUTA ELEKTRİK

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak üretime başlayan 33 megavat (MW) kapasiteli Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali (RES), 90 milyon lira yatırımla 8 ayda tamamlanarak hizmete girdi.

Santralin yılda asgari 120 milyon kilovatsaat (kWh) enerji üreterek 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Mersin Santrali, ülke ekonomisi ve çevre açısından da kazanç sağlayacak bir yatırım olma özelliği taşıyor.

ENERJİYE 2 MİLYAR DOLAR

Santral, yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırımla ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon liranın ülke dışına çıkışı da duracak.

Önümüzdeki 3 yıllık dönemde enerji yatırımlarını büyütmeyi planlayan Ağaoğlu Enerji Grubu, toplam 1000 MW’lık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Mersin Santrali’ni, inşaatına başlanan 93 MW’lık Bandırma Şah RES ve 14 MW’lık Seferihisar Rüzgar Enerjisi Santrali izleyecek.

Haberin Devamı

EKONOMİYE KATKI

Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk, santrali türbin sözleşmesinini ardından 8 ay gibi rekor bir sürede devreye aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Enerji yatırımlarımız hızlanarak artacak.

Santrallerle bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağız. Elektrikte önceliği grup şirketlerimizin elektrik ihtiyacının karşılanmasına vererek Ağaoğlu Grubu’nun karbon ayak izini de silmiş olacağız.”