Gündem Ağca İtalyan gazetesine konuştu

Ağca İtalyan gazetesine konuştu

Paylaş
Ağca İtalyan gazetesine konuştu

'Ebedi Mesih olduğumu kanıtlayamazsam, insanlar beni evrenin en aşağılık insanı saysınlar'

Dün tahliye edilen Mehmet Ali Ağca, İtalya’daki günlük gazetelerden La Repubblica’nın sorularını yazılı olarak yanıtladı. Ağca, mesihlik iddiasını yineleyerek, "Benim, ilahi gerçeği tebliğ için evrensel bir görevim var. Tanrı’nın ete kemiğe bürünmüş, yeniden ete kemiğe bürünmüş yegane sözü, ebedi Mesih olduğumu belgesel kanıtlarla ortaya koyacağım. Halüsinasyon mudur, simülasyon mudur? Ben, Harvard, Yale, Princeton üniversitelerinde psikoloji dersi verebilirim. Ebedi Mesih olduğumu belgesel kanıtlarla ortaya koyamazsam, insanlar beni evrenin en aşağılık insanı saysınlar" ifadelerini kullandı.

'PAPA BÜYÜLEYİCİ BİR İNSANDI'

Mehmet Ali Ağca, "Papa 16. Benediktus ile görüşmek ister misiniz?" sorusunu, Vatikan’a bir çağrı eşliğinde şu cümlelerle yanıtladı: "Papa Ratzinger’e (16. Benediktus) mümkün olan her türlü iyi dileklerimi sunuyorum. Vatikan’ı Fatima’nın dördüncü sırrını dünyaya açıklamaya çağırıyorum. Aksi taktirde o sırrı ben açıklayacağım. Fatima’nın üçüncü sırrını, 28 Mayıs 1985’te bizzat benim açıklamış olduğumu hiç kimse unutmasın."

Ağca’nın 13 Mayıs 1981’de Aziz Petrus Meydanı’nda kendisine suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul’ü şu sözlerle tasvir etmesi de dikkati çekti: "Polonyalı Papa harika, hatta büyüleyici bir insandı. Wojtyla, sevgi İncilinin örnek insanıydı. O İncil, kin ve öfkelerinin tutsağı olmuş milyonlarca sahte Hristiyanın ihanetine uğramıştır."

'ORLANDİ YAŞIYOR!'

27 yıldır kendisinden haber alınamayan Vatikan vatandaşı kızın da halen hayatta olduğunu savunan Ağca, "Emanuela Orlandi yaşıyor. Bu yıl içinde Emanuela’yı Vatikan’a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıl dönümünde, yani 22 Haziran 2010’da mümkün olabilir" dedi.

Mehmet Ali Ağca, 22 Haziran 1983’te henüz 15 yaşındayken Roma’da sırra kadem basan Emanuela Orlandi’nin güçlü bir örgüt tarafından kaçırılmış olduğunu savunarak, "Ortadan kaybolma diye bir şey yok. Emanuela Orlandi kaçırıldı, kesinlikle kaçırıldı. Ben her şeyi bilsem de herhangi bir isim veremem. Ama şunu söyleyebilirim: Emanuela güçlü bir örgüt tarafından kaçırıldı. Bozkurtlar mı, KGB mi, Stasi mi? Hiçbir şey söyleyemem. O, benim özgürlüğe kavuşmamı sağlamak üzere kaçırıldı. Başka bir sebep söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Ağca, Orlandi’nin Vatikan bankası IOR ile Magliana çetesi arasındaki karanlık ilişkiler çerçevesinde kaçırıldığı, akabinde de öldürülerek bir inşaatın betonuna gömüldüğü biçimindeki tezin doğru olmadığını da ileri sürdüğü açıklamasında, "Emanuela’ya kaçırıldığı günden bu yana insanca davranılıyor. Şu anda gayet iyi. Ancak dışarıyla temasta sınırlamaya tabi tutuluyor. İtalya, Orlandi vakasıyla ilgili olarak Magliana çetesinin itirafçılarının yalanlarına inanmamalıdır. Zira Emanuela yaşıyor ve de gayet iyi" dedi.

AA