Dünya 'Ağca şarlatan! Orlandi'yi Magliani kaçırdı'

'Ağca şarlatan! Orlandi'yi Magliani kaçırdı'

Paylaş
'Ağca şarlatan! Orlandi'yi Magliani kaçırdı'

Papa suikastı nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Ağca ile takas için kaçırıldığı iddia edilen Orlandi'nin İtalyan mafyası tarafından kaçırılmış olabileceği iddiası güçleniyor

Henüz 15 yaşındayken 1983’te esrarengiz biçimde ortadan kaybolmasından bu yana kendisinden hiçbir haber alınamayan Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi’nin Magliana çetesi tarafından kaçırılmış ve de öldürülmüş olma ihtimali giderek güçleniyor.

AĞCA 'YAŞIYOR' DEMİŞTİ

Orlandi'nin, Papa'ya suikast girişimi nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ali Ağca ile takas için Ülkücüler tarafından kaçırıldığı yönündeki iddialar yaygındır. Geçen ay tahliye edilişinin ardından, Vatikan vatandaşı Orlandi'nin halen hayatta olduğunu savunan Ağca, "Emanuela Orlandi yaşıyor. Bu yıl içinde Emanuela’yı Vatikan’a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıl dönümünde, yani 22 Haziran 2010’da mümkün olabilir" demişti.

Çete üyelerinden Antonio Mancini, Mehmet Ali Ağca’nın beyanatlarının gerçekle bağdaşmadığını, Orlandi’nin çetenin Vatikan bankası konumundaki Dini İşler Enstitüsü’nde (IOR) kara para aklama işlemleriyle ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle kaçırılmış olduğunu ileri sürerek, "Ağca şarlatanın tekidir. Orlandi’yi Vatikan’a son uyarı amacıyla Magliana çetesi kaçırmıştı" dedi.

ÇETENİN KURUCUSU KAÇIRMIŞ!

Orlandi’nin bizzat çetenin kurucu üyelerinden Enrico De Pedis tarafından kaçırıldığını belirten Mancini, hadisenin o yıllarda Piskopos Paul Casimir Marcinkus başkanlığındaki Vatikan bankası IOR’la kirli ilişkilerle alakalı olduğunu da ileri sürdü.

PAPA'NIN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI

Mancini, De Pedis’in o yıllarda gizli bir yapılanma konumundaki P2 mason locasının kilit ismi Licio Gelli aracılığıyla, gerçek ismi Karol Wojtyla olan Polonyalı Papa 2. Jean Paul’ü havuzda çıplak olarak görüntüleyen fotoğraflar sayesinde Vatikan’a şantaj eyleminde rol almış olduğunu da iddia etti.

De Pedis’in Londra’da 18 Haziran 1982’de bir köprüye asılmış vaziyette ölü bulunan Roberto Calvi’nin öldürülmesi olayına karıştığından da söz eden Mancini, "De Pedis, Ambrosiano Bankası’nın başkan yardımcısı Rosone’yi öldürme teşebbüsü, Licio Gelli aracılığıyla Papa Wojtyla’ya skandal fotoğrafları gönderme işlemi, Roberto Calvi cinayetine karışma işi akabinde, Vatikan’a son uyarı olarak Orlandi’yi de bizzat kaçırmıştı" dedi.

De Pedis’in eski sevgilisi Sabrina Minardi ve çete üyelerinden Maurizio Abbatino’nun Orlandi konusunda anlattıklarının doğru olduğunu belirten Mancini, tüm bu bilgileri Orlandi dosyasını yeniden açmış durumdaki Roma Cumhuriyet Savcılığından Savcı Giancarlo Capaldo’ya aralık ayında verdiği ifade sırasında aynen aktardığını da kaydetti.

'İNŞAATIN TEMELİNE GÖMÜLDÜ'

De Pedis’in 1982-1984 dönemindeki sevgilisi Minardi, Orlandi’nin Roma’da kaçırılması akabinde öldürülerek Torvaianica semti civarındaki bir inşaatın temeline gömüldüğünü ileri sürerken, Abbatino da çete üyesi bir arkadaşından Orlandi’nin De Pedis tarafından kaçırıldığı bilgisini edinmiş olduğunu söylüyor.

Magliana çetesi, Roma’da 1997’den 2000’li yılların ikinci yarısına dek faaliyet göstermiş karanlık bir örgüt olarak tanınıyor. Asgari 5 cinayet işlediği kanıtlanmış olan Magliana çetesine karşı düzenlenen operasyonlarda, Rolls Royce ve Mercedes’ler de dahil olmak üzere 43 araca, ayrıca milyarlarca avroluk mal varlığına el konulmuştu.

ÇETECİ BAZİLİKA'DA DEFNEDİLDİ

Örgütün kurucu üyelerinden De Pedis’in 1991’de bir cinayete kurban gitmesinin ardından, Vatikan’dan alınan özel izinle Roma’nın göbeğindeki Sant Appolinare Bazilikası’na defnedilmesi de ciddi polemiklere yol açmıştı.

AĞCA'NIN İDDİALARI

Geçen ay tahliye edilişinin ardından, Vatikan vatandaşı Orlandi'nin halen hayatta olduğunu savunan Ağca, "Emanuela Orlandi yaşıyor. Bu yıl içinde Emanuela’yı Vatikan’a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıl dönümünde, yani 22 Haziran 2010’da mümkün olabilir" demişti.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Ağca, 22 Haziran 1983’te henüz 15 yaşındayken Roma’da sırra kadem basan Emanuela Orlandi’nin güçlü bir örgüt tarafından kaçırılmış olduğunu savunarak, "Ortadan kaybolma diye bir şey yok. Emanuela Orlandi kaçırıldı, kesinlikle kaçırıldı. Ben her şeyi bilsem de herhangi bir isim veremem. Ama şunu söyleyebilirim: Emanuela güçlü bir örgüt tarafından kaçırıldı. Bozkurtlar mı, KGB mi, Stasi mi? Hiçbir şey söyleyemem. O, benim özgürlüğe kavuşmamı sağlamak üzere kaçırıldı. Başka bir sebep söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Ağca, Orlandi’nin Vatikan bankası IOR ile Magliana çetesi arasındaki karanlık ilişkiler çerçevesinde kaçırıldığı, akabinde de öldürülerek bir inşaatın betonuna gömüldüğü biçimindeki tezin doğru olmadığını da ileri sürdüğü açıklamasında, "Emanuela’ya kaçırıldığı günden bu yana insanca davranılıyor. Şu anda gayet iyi. Ancak dışarıyla temasta sınırlamaya tabi tutuluyor. İtalya, Orlandi vakasıyla ilgili olarak Magliana çetesinin itirafçılarının yalanlarına inanmamalıdır. Zira Emanuela yaşıyor ve de gayet iyi" dedi.

Haberin Devamı