Siyaset Ağır suçlama
Paylaş
Ağır suçlama

Başbakan Erdoğan 1208 üyesi bulunan YARSAV için “Üyeleri çıkıp iktidarı eleştiriyor. Ben şimdi bu hakimlere savcılara nasıl güveneceğim. Böyle saçmalık olmaz” dedi

‘NASIL GÜVENİRİM’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün memleketi Rize’de yerel televizyon temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ile ilgili çok sert açıklamalar yaptı.

Erdoğan “CHP, MHP, BDP, o malum medya, hatta YARSAV falan. Bunlar bir araya geldiler. Şimdi ben YARSAV üyesi olan yargı mensuplarına nasıl güveneceğim? Açıkça iktidarı eleştiriyorsa hakaretler ediyorsa ben böyle bir yargı mensubuna nasıl güvenebilirim?” dedi.

‘YARGI BÖLÜNÜYOR’

YARSAV, açılım politikaları ve Anayasa değişiklikleri konusunda hükümetle ters düşmüştü. 1980 öncesinde Emniyet teşkilatının Pol-Der, Pol-Bir gibi oluşumlarla bölündüğünü vurgulayan Erdoğan “Şimdi yargıda böyle bir yöne gidiyoruz. Dernek gidip Yargıtay binasında açıklama yapıyor. Böyle saçmalık olur mu?” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ise Erdoğan’a dün “Hakaret konusunda uzman sayılırım. Yazdığım kitabın okunması gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

1208 ÜYESİ VAR

Türkiye’deki yargıç ve savcıların ilk kez örgütlendiği Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) resmi internet sitesindeki rakamlara göre kayıtlı üye sayısı 1208. 1208 kişinin dağılımına göre, üyelerin yüzde 7,46’sı Yargıtay, yüzde 1,23’ü Danıştay, yüzde 0,53’ü ticaret mahkemesi başkanı, yüzde 14,74’ü ticaret mahkemesi üyesi, yüzde 37,28’i hakim, yüzde 30,26’sı cumhuriyet savcısı, yüzde 4,39’u cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet başsavcıvekili, ağır ceza mahkemesi başkanı, asliye ticaret mahkemesi başkanı, bölge idare mahkemesi üyesi, yüzde 3,16’sı ise emekli yargı mensuplarından oluşuyor.