Siyaset 'Ağız tadıyla kavga bile edemezsiniz'
Paylaş
'Ağız tadıyla kavga bile edemezsiniz'

'Ağız tadıyla kavga bile edemezsiniz'

CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948 doğumlu. Sakinliğiyle dikkat çeken Kılıçdaroğlu bu özelliğini Yay burcundan alıyor. 38 yıllık eşi Sevim Hanım şunları söylüyor: “Kemal hiç bir zaman sesini yükselterek konuşmaz, bağırıp çağırmaz. Hatta fazla sakindir. Ağız tadıyla kavga bile edemezsiniz. Bu kadar sakin olması, bazen beni çileden çıkarıyor.” Kemal Kılıçdaroğlu Fenerbahçe taraftarı.

Haberin Devamı

Sevim Kılıçdaroğlu, eşini şu sözlerle anlatıyor: “Kemal şefkatli bir baba. Yoğun iş yaşamı yüzünden çocuklarıyla istediği ölçüde ilgilenemedi. Kemal, bana karşı da hiç baskıcı ve otoriter olmadı. Hep sevgisi ve bilgisiyle ikna etti. Çok yumuşak ve kolay bir insan gibi görünür. Sabırla dinlemesini bilir. Ama ilkelerinden asla ödün vermez.”

Kontrol Sevim Hanım’da

Yemek yapmayı pek bilmeyen Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’ye her gidişinde annesinin küçüklüğünde yaptığı yöresel yemekleri yiyor. Evde dizi seyretmek yerine sinema ve tiyatroya gitmeyi tercih ediyor. Evle ilgili konularda kontrol eşi Sevim Hanım’da. Günlük kıyafet seçiminde eşinden yardım alıyor. Özellikle kırmızı renkli kravat takmayı seviyor. Kılıçdaroğlu, araba kullanmayı emekli olduktan sonra öğrenmiş.

Haberin Devamı

'KENDİSİ DE HAYAL ETMEMİŞTİ'

Kurultayda eşini yalnız bırakmayan Sevim Kılıçdaroğlu, “Kongreye gelmeye bu sabah karar verdim” dedi. Kurultayı delegelerin arasında izleyen Sevim Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Eşinizin bu noktaya geleceğini hiç hayal etmiş miydiniz?” sorusunu “Hayır. Herhalde kendisi de hayal etmemiştir. Her yurttaş gibi ben de güzel şeyler yapmasını bekliyorum” diye yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçilmesinin ardından gazetecilerin “Memnun değil misiniz?” sorusuna ise Sevim Kılıçdaroğlu “Baştan sıcak bakmamıştım. Şimdi çok başarılı olmasını istiyorum” yanıtını verdi.

‘SEVİM, KARIM OLMANI İSTİYORUM

Teyzesinin kızı Sevim Hanım’la 1974’te evlenen Kılıçdaroğlu’nun, Azime Aslı, Zeynep ve Kerem adında 3 çocuğu var. Üniversite için Ankara’ya gittiğinde tanıştığı Selvi Hanım’ı ilk gördüğü anda çok beğenen Kemal Kılıçdaroğlu, eşine yaptığı evlilik teklifini şöyle anlatıyor: “Sevdim ve evlenmek istedim. Ama çok zorlandım. Evlilik teklifinde bulunmanın ne kadar güç bir şey olduğunu kadınlar bilmez. Neyse ki o cesareti gösterebildim. ‘Selvi, karım olmanı istiyorum, benimle evlenir misin?’ dedim, o da ‘Tamam evlenirim’ dedi.”

TABLOLARI DA MAL BEYANINDA

Kemal Kılıçdaroğlu 2003, 2005 ve 2007 yıllarında mal varlığı hakkında beyanda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu son mal beyanını CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldığı 2009 yerel seçimlerden önce verdi. Buna göre Kılıçdaroğlu’nun üzerine kayıtlı 2 konut, 3 kooperatif hissesi ve 2 bin 733 TL değerinde 8 tablo bulunuyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN ABLASININ İLK İSTEĞİ UCUZLUK OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurultay konuşmasını memleketi Tunceli’de yaşayan 72 yaşındaki ablası Feride Çakmak ile 55 yaşındaki kardeşi Celal Kılıçdaroğlu televizyondan izledi. Ekrar başında zaman zaman duygulanan abla Feride Çakmak, “Kardeşimden Başbakan olduğunda ilk iş olarak ucuzluk yapmasını istiyorum. Fakir fukarayı düşünmesini istiyorum” dedi. Kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da “Ağabeyim tek başına iktidara gelip başbakan olacak” diye konuştu.

TORUNDAN UĞUR ÖPÜCÜĞÜ

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya gitmek için Ankara Çukurambar’daki evinden saat 10.00 sıralarında eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte ayrıldı. Kılıçdaroğlu kapıdan çıkarken, balkonda büyük kızı Azime Aslı, torunu Duru ve damadı balkondan el salladı. Gazetecilere torunu Duru’yu gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, “Torunumdan uğur öpücüğü aldım, gidiyorum” dedi. İktisat fakültesini bitirdikten sonra evlenen Azime Aslı Kılıçdaroğlu Nadir, Kılıçdaroğlu çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü.

Haberin Devamı

OĞLU ROCKÇI

CHP Genel Başkanı olarak kürsüye çıktığı heyecanlı kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu çocukları da yalnız bırakmadı. Bilkent Kamu Yönetimi mezunu olan ve Sert-Sessiz isimli bir rock grubunda bateri çalan oğlu Kerem ile avukatlık yapan kızı Zeynep kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na geldi.