Gündem Ağlatan izdiham

Ağlatan izdiham

Paylaş
Ağlatan izdiham

Ucuz mobilya için birbirlerini ezdiler

Bolu'da ‘Kapatıyoruz’ adıyla açılan mağazada ucuz fiyata satılan mobilya, küçük ev aletleri ve ev tekstil ürünlerini almak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu. Kapıların açılmasıyla birlikte içeriye hücum edenler ellerine geçirdikleri ürünleri satın aldı. Kalabalıktan bunalanlar baygınlık geçirirken, bazı kadınlar ise ağladı.

Haberin Devamı

Bu sabah, Borazanlar Mahallesi’nde açılan mağazanın önünde yaklaşık bin kişi sıraya girdi. İstanbul’da mobilya firması bulunan Mehmet Koçoğlu günler öncesinden mağazanın açılışını duyururken, 60 TIR dolusu mobilya, küçük ev aletleri ve ev tekstil ürünleri mağazaya taşındı. 1 ay açık kalacak mağazanın önünde sıraya giren vatandaşlar caddenin ulaşıma kapanmasına neden oldular. Polis, araçları ara yollara yönlendirdi.
Vatandaşlar mağazanın kapıların açılmasıyla birlikte içeriye hücum etti. Kapının önünde bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirirken, 3 katlı mağazanın içerisine dağılanlar küçük eşyaları kaparak kasalara doğru yöneldi. Mağazanın içerisinde adım atacak yer kalmazken, izdihamdan bunalanlar baygınlık geçirdi. Bir kadın bunalarak ağladı. Zaman zaman vatandaşlar arasında tartışmalar çıktı. İzdihamdan kurtulmayı başaran vatandaşlar kendilerini koltukların üzerine atarak dinlenmeye çalıştı. Mağaza çalışanları içeride kalabalığın azalması için kapıları kapattı.

Haberin Devamı

Dışarıda kalan vatandaşlar kapılara yüklenirken, kapının önünde duran görevliler güçlükle vatandaşları ikna etmeye çalıştılar.

Mağazada yaklaşık 50 bin parça ürünün olduğunu belirten Mehmet Koçoğlu, “Üretici firma olduğumuz için mallarımızı ucuza mal edip piyasadan daha ucuza satıyoruz. Türkiye’nin bir çok ilinde mağazalar açtık, açmaya da devam edeceğiz” dedi.

Mutlu YUCA-Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)