Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrı çoksa doktora
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı çoksa doktora

Pek çok erkeğin penisinde hafif bir eğrilik görülebilir. Bu fizyolojik bir durumdur. Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse ve ağrı yapmıyorsa tedavi gerektirmez. Ancak ağrılar devam ediyorsa ve sıkıntılar geçmiyorsa ameliyatla düzeltme yapılması gerekir

SORU: Penis başım çok küçük, ne yapmalıyım?

22 yaşındayım, penisimin başı normalden küçük. 3 yıl önce yaşım daha ufak olmasına rağmen daha iri ve büyüktü. 3 yıl önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişikiye girdik ve orgazm olamadım. Ertesi gün kalktığımda penisimde bir ağrı ve şişkinlik vardı. Mastürbasyon yaptığımda ağrı ve şişkinlik geçti. Cinselliği de zorla yaşıyorum. Çünkü birleşme sırısında yani penisim içerideyken penis başım çok fena acıyor. Sizce bu durumdan nasıl kurtulurum?

Haberin Devamı

CEVAP

Penis başı küçüklüğü bir sorun değildir, böyle bir sorun yoktur. Penis başı penisin iç kısmında yer alan ve kanla dolarak sertleşmeyi sağlayan korpus kavernozumların önünde ve dışında yer alır. Tam olarak sertleşmez, süngersi yapısı ereksiyonda artan kan akımı ile dolgunlaşır. Penis başı, tıbbi adı ile glans penisin sertliği, cinsel ilişkinin gerçekleşmesinde de bir katkıda bulunmaz. Bu nedenlerle sorununuzun psikolojik olduğu kanaatindeyim. Bir üroloji uzmanına başvurarak daha geniş bilgi alabilir, gerekirse psikolojik destek alabilirsiniz.

SORU: Penisim yukarıya doğru eğik

Penisim yukarıya doğru eğik. Mastürbasyon yaparken hiç acı çekmiyorum. Sizce cinsel ilişkiye girdiğim zaman herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Birçok insanın penisinde hafif bir eğrilik görülmektedir, bu fizyolojik bir durumdur. Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zamanla artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yaparak eğriliği düzeltiyoruz.

SORU: Biri diğerinden büyük

21 yaşındayım. Benim sorunum testislerimle ilgili. Sol taraftaki diğerinin neredeyse iki katı ve bu beni çok korkutuyor. Sizce bu bir sağlık sorunu mu?

CEVAP

Bir testisin diğerinin iki misli büyüklükte olması normal bir durum değildir. Hidrosel denilen testisin etrafındaki zarların arasında su toplanması sebeplerden biri olabilir. Bu büyüme son zamanlarda ortaya çıktı ise hayatı tehdit eden bir tümör olma ihtimali de var. En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder