Gündem Ağrı'da teröristlerle çatışma çıktı: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

Ağrı'da teröristlerle çatışma çıktı: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

Paylaş
Ağrı'da teröristlerle çatışma çıktı: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede Piyade Onbaşı Ali Aydar şehit oldu, bir uzman çavuş yaralandı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu'nda görevli güvenlik güçleri sınır devriyesi yaparken bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada bir er ile bir uzman çavuş yaralandı.


HASTANEDE ŞEHİT OLDU


Yaralanan askerler olay yerine gelen ambulanslarla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı onbaşı Aydar, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


YARIN TOĞRAĞA VERİLECEK


Aydar’ın şehit olduğu haberi, akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Demirci Mahallesi'ndeki ailesine bildirildi. Askeri yetkililer gittikleri evde şehit Onbaşı Aydar’ın annesi Fatma ve babası İsmail Aydar'a acı haberi verdi.



Aldığı acı haberle yıkılan aile Arapça ağıt yaktı. Acı haberi alan komşuları ve yakınları, şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, yetkililer ölüm haberiyle yıkılan acılı aileyi uzun süre teselli etmeye çalıştı.

Yaklaşık 1 yıl önce evlenen şehit Onbaşı Ali Aydar, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.