Türkiye (Son Dakika) Ağrı Dağı'nda mutlu son

Ağrı Dağı'nda mutlu son

Paylaş
Ağrı Dağı'nda mutlu son

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelerek Ağrı Dağı'na tek başına tırmanan ve deniz seviyesinden 4 bin 500 metre yükseklikten 'Donuyorum' diye mesaj atarak yardım isteyen dağcı, gece yarısından sonra kurtarıldı

Bilgisayar mühendisi olduğu belirtilen Ankaralı Emre Varol, geçtiğimiz hafta sonu Doğubayazıt ilçesine gelerek buradan Ağrı Dağı'na solo (tek) tırmanış yapmaya başladı. Şimdiye kadar Erciyes dahil birkaç dağa tırmanan Emre Varol, dün iddiaya göre Ağrı'da zirve yaptı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13160","13160","201311","13160-80786.jpg","Donmaktan son anda kurtarıldı");


'PARMAKLARIM DONMAK ÜZERE'


Dağı yeterince tanımayan Emre Varol, Mersin'de oturan dağ rehberi Güldal Çelebi'ye mesaj atarak 'yardım istedi. Emre Varol'a daha sonra ulaşamayan Çelebi, jandarmaya bilgi verdi. Ağrı Dağı'na 3 kez tırmanarak zirve yapan Güldal Çelebi'yi dün saat 16.11'de arayarak 'Parmaklarım donmak üzere acil yardım' mesajı gönderdi. Bunun üzerine Çelebi, Ağrı Jandarmayı arayarak arama- kurtarma çalışmalarının başlatılmasını sağladı.

Şapka buzullarının bitimi olan deniz seviyesinden 4 bin 200 metreye kadar inen ve ara kampa yerleşen Emre Varol, arkadaşı Güldal Çelebi'ye saat 19.07'de ikinci mesaj gönderdi ve "4 bin 200 metredeyim. Gıda takviyesi alıyorum. Durumum iyi" dedi.

GECE YARISINDAN SONRA KURTARILDI VE HASTANEYE KALDIRILDI

İlk cep mesajının gelmesinin ardından Ağrı il sağlık Müdürlüğü, Doğubayazıt Alan kılavuzları ile Doğubayazıt Arama ve Kurtarma (DAK) ekipleri Varol'u kurtarmak üzere yola çıktı. Eli köyüne kadar taşıtlarla giden arama- kurtarma timi, ara kampa doğru tırmanışa geçti. El ve ayak parmakları ile bacaklarında donma belirtileri oluşan Varol'a 3 bin 700 metre dolayında ulaşan ekipler, genç dağcıyı alarak Eli Köyüne hareket etti. Sağlık Müdürlüğüne ait ambulansla saat 02.00'de Doğubayazıt Devlet Hastanesine getirilen dağcı hemen yoğun bakım altına alındı. Tedavi altına alınan Varol'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAFA FENERİ SAYESİNDE FARK EDİLDİ

Kurtarma ekibinde yer alan Doğubayazıt Alan kılavuzlarının Başkanı Murat Şahin "Doğubayazıt ilçe jandarma komutanlığından gelen telefon üzerine harekete geçtik. Biz dağcıya kurtarmak için yola çıktığımızı belirten mesaj attık. Donmamak için sürekli hareket etmesini ve aşağıya doğru gelmesini söyledik. Kafa fenerinin ışığı sayesinde fark ettik. Biz dağcıyı 3 bin 700'lerde çadırının içinde halsiz bir şekilde bulduk. Kasım ayı olduğu için dağın büyük bir bölümü karlı olduğu için tırmanan ekip, bayağı zorlandı" diye konuştu.



Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT(Ağrı),(DHA)




Haberin Devamı