Gündem Ağrı'da kar yağışı ve tipi yol kapattı

Ağrı'da kar yağışı ve tipi yol kapattı

Paylaş
Ağrı'da kar yağışı ve tipi yol kapattı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde tipi nedeniyle 4 saat mahsur kalan çoğunluğu öğrenci 32 kişi, İlçe Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. İlk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi

Taşlıca' ya bağlı Karagöz köyündeki öğrenciler, ’sabah yol kapalı olur’ diye ilçedeki okullarına gitmek için gece saatlerinde yola çıktı. Okul servisinde bulunan 22
öğrenci ve 8 köy sakini, tipi nedeniyle Çöğürlü köyü yakınlarında mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen İlçe Özel İdaresi ekipleri, 4 saatlik çalışmanın ardından yolu açarak, öğrenci ve vatandaşları kurtardı.

Aşağı Toklu köyü yolunda mahsur kalan 2 kişi de ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Şengül, il genelinde yoğun kar yağışı olduğunu söyledi. Karagöz köyündeki öğrencilerin yolda mahsur kaldıklarını belirten Şengül, "Yarın yol kapanır’ diye geceden ilçeye getirilirken yolda mahsur kalmışlar. 112 Acil Servis ve AFAD ekiplerinden haber geldi. Biz de personel ve araçlarımızla geldik ve kurtardık. Aynı zamanda bir minibüs ve bir otomobil daha var. Hepsini bu gece yerlerine ulaştıracağız" diye konuştu.

Ekipler tarafından kurtarılan köy sakinlerinden Murat Demirkan da öğrencilerin yatılı eğitim gördüklerini, "sabah yol kapalı olur" diye okullarına şimdi götürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 4 saattir mahsur kaldıklarını kaydeden Demirkan, "Sağ olsunlar, Özel İdare ekipleri geldi kurtardı. Çocuklar hem acıktılar hem de üşüdüler. Bir öğrencimizin ayakları ve elleri uyuşmaya başlamıştı ki ekipler bize ulaştı" diye konuştu.

OKULLAR 1 GÜN TATİL

Ağrı'da kar yağışının etkisini sürdürdüğü il merkezi, Diyadin, Patnos, Tutak, Hamur ve Taşlıçay ilçelerindeki tüm, Doğubayazıt'ta da köy ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bugün tatil edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

AA