Gündem Ağrı'daki Berlin Duvarı!

Ağrı'daki Berlin Duvarı!

Paylaş
Ağrı'daki Berlin Duvarı!

30 yıldan beri kullanılan caddenin kamulaştırma bedeli 1,2 milyon lira olunca Belediye tuhaf bir önlem aldı

Ağrı'da 30 yıldan beri kullanılan ve şimdiki AK Parti Milletvekili Yaşar Eryılmaz'ın adını taşıyan caddenin bir bölümü, kamulaştırma bedelinin 1,2 milyon liraya çıkması üzerine Belediye tarafından biriketle örülerek daraltıldı. Vatandaşların 'Berlin Duvarı'na benzettikleri yaklaşık 900 metrekarelik alan için istenen bedeli astronomik bulan Belediye Başkanı AK Partili Hasan Arslan, "25 milyon lira borcumuz var. O kadar parayı verirsek, halka hizmet edemeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Ağrı Valisi iken 12 Eylül 1980'deki askeri darbenin ardından Belediye Başkanlığı görevini üstlenen ve bir dönem İçişleri Bakanlığı da yapan Kutlu Aktaş döneminde, Askeri Hastaneyi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlayan cadde açıldı. Cumhuriyet ve Kağızman Caddelerini kesen yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki ANAP döneminin sağlık bakanlarından Dr. Yaşar Eryılmaz'ın adını taşıyordu.

SAHİBİ BEDELİ AZ BULMUŞTU

Caddenin Hürriyet mahallesindeki 900 metrekarelik bölümünün sahibi Turgay Erenler, kamulaştırma bedelini az bularak 2 yıl önce Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Erenler'in avukatı Cebrail Arvas, tüm uyarı ve ikazlara rağmen 30 yıldır çorunun çözüme kavuşturulmaması üzerine dava açtıklarını bildirdi. Avukat Cebrail Arvas, kamulaştırma davasının sonuçlanmasından sonra belediyenin bir duvar örerek yolu yarıdan briket duvarla ördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Cadde üzerindeki işyeri sahipleri ve vatandaşlar, caddenin biriketle bölünmesini yıkılan 'Berlin Duvarı'na benzetirken, Mahkemeden çıkan 1 milyon 200 bin lira arsa bedelini ağır bulan Belediye Başkanı Hasan Arslan, davayı temyiz ettiklerini söyledi.

'25 MİLYON DOLAR BORCUMUZ VAR'

Caddede iş yeri bulunanların desteklerini isteyen Hasan Arslan, "Belediyenin kuruluş ve kişilere 25 milyon lira borcu var. Mahkemeden çıkan arsa bedeli, astronomik düzeyde. Bu dava belediyeye yaklaşık 1,5 milyon liralık külfet getiriyor. Yargı süreci devam etmektedir. Burası 30 yıldan beri yol olarak kullanılıyor. Kamu yararına olan bu yolun yine kamu yararına göre fiyatlandırılmasını bekliyorduk. Bu parayı dava sahibine ödersek hizmet edemez duruma geliriz. Onlara vereceğim para ile bir çok mahallenin alt yapısını yaptırırım" diye konuştu.

AĞRI - DHA