Prof. Dr. Derin Kösebay Ağrının nedeni myom olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Ağrının nedeni myom olabilir

Rahim içindeki polip ve myomlar kadınların çok ağrılı adet görmelerine neden olabiliyor. Ama myomu olduğunu pek çok hasta fark etmiyor. Bu yüzden ağrınız şiddetliyse hemen doktora gidin. Testleriniz yapılsın ve tedavi başlasın

Kist gebe kalmama engel olur mu?

22 yaşındayım. İlk adet gördüğüm günden beri çok sancı çekiyorum ve düzensizlik var. Sancılar için doktor rahimde kist olduğunu ve hormon bozukluğundan kaynaklandığını söyledi. Bu kistler çocuğumun olmasını engeller mi? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, çok ağrılı adet görenler önce iyi değerlendirilip hastalığın tanısı konulmalı ve tedavi edilmeli. Şiddetli ağrı genellikle rahim içindeki polip veya myomlar nedeniyle oluşur. Rahim içinde yabancı bir madde gibi algılanan bu oluşumlar her adet döneminde dışarı atılmaya çalışılır ve kadın sanki düşük yapıyormuş gibi ağrı hisseder. Myomu olan pek çok kadın bunun farkında bile olmayabilir. Yani hiç adet ağrısı çekmeyebilir. Bunun dışında endometriosis denen hastalık da şiddetli adet sancıları yapabilir. Endometriosis de çoğu kere yumurtalıklarda çikolata kisti denen kistler de bulunur. Bu kadar ilerlemiş hastalıkta ameliyatla bu kistlerin alınmasından sonra uzun bir ilaç tedavisi gerekir. Endometriosis rahim ve yumurtalıklar çevresinde yapışıklıklar yapar. Bu da gebeliği zorlaştırabilir. Günümüzde bunların çaresi var ve çocuk isteyeceğiniz gün geldiğinde hepsi halledilebilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Tekrarlar mı?

Genital herpes kapmışım. Bu rahatsızlığın kesin bir tedavisi var mıdır? Çünkü adet bittikten sonra yeniden herpes oluşuyor. Ne yapmalıyım? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, genital Herpes virütik bir hastalık ve temasla geçer. Ayrıca vücut direncinin azaldığı dönemlerde tekrar ortaya çıkabilir. Herpes tanısı konulmuş ise antiviral (Virüsler için özel) ilaçlarla veya vücut direncini artıran ilaçlarla tedavi edilebiliyor.

Neden benden iltihap geliyor?

20 yaşındayım. Rahmden sürekli iltihap geliyor. Adet görüyorum ama son derece düzensiz. Acaba ilerleyen yıllarda çocuğum olur mu? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, sanırım vajinadan iltihap geliyor. Bunun için akıntı tahlili yaptırmalısınız. Oradan alınacak sonuca göre uygun bir tedavi ile iltihap tedavi edilecektir. Eğer düşündüğüm gibiyse ileride gebe kalmanızla ilgili sorun çıkmaz. Ama rahimden iltihap geliyor olsaydı bu çok ciddi bir durum olduğu için beraberinde karında şiddetli ağrılar, yüksek ateş de olurdu. Bu durum daha çok doğumdan sonra görülür ve gebe kalmayı da şiddetle etkileyebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder