Opr. Dr. Hande Akbaş Ağrıya neden olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Ağrıya neden olabilir

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara aşılama yapılacaksa yumurtaları büyütmek için hap veriliyor, hormonal iğneler yapılıyor. Bu nedenle karın ağrısı ve memelerde hassasiyet görülmesi anormal bir durum değil.

İki tarafta da sorun yok

Aşılamadan sonra 12’nci gündeyim. 10’uncu gün idrar testi yaptırdım, negatif çıktı. Aşılamadan sonra memelerde hassasiyet, karında ve kasıklarda kasılma olduğunu hissettim. Bugün ağrım arttı. Sanırım gebelik oluşmadı. İki tarafta da hiçbir sorun yok ama ben neden hamile kalamıyorum? Fark edilmeyen bir sorun olabilir mi? Sorun yoksa neden sürekli ağrı çekiyorum? HSG çekildi, yumurtalar çok güzel gelişiyormuş ve eşimin sperm tahlilinde sorun yok. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, aşılamadan 10 gün sonra bazen idrarda gebelik testleri yanlış sonuç verip negatif çıkabildiğinden biz böyle durumlarda en çok kanda gebelik hormonu bakılmasını öneririz. Memelerde hassasiyet, kasıklarda ağrı gebe kaldıysanız da, tutmayıp adet olacaksanız da görülebilir. Size önerim bu kan testini yaptırmanızdır. Sonuç kanda da negatif geliyorsa, o zaman sizi tüm tetkiklerinizle birlikte yeniden değerlendirmek gerekir. Anlattığınıza göre sebebi açıklanamayan infertilite grubunda görülmektesiniz ama rahim filmi ve yumurta rezervi yorumu deneyim istediğinden size önerim mutlaka ikinci bir görüş almanızdır.

Kahverengi lekelenme oluyor, neden?

29 yaşında, bekar kızım. 3 ay öncesine kadar adet görmemde sorun yoktu. Ama 3 aydır adet görmeme 1 hafta kala şiddetli karın ağrısıyla beraber koyu kahverengi lekelenme oluyor. Bir hafta sonunda normal adet görmeye başlıyorum. Ama daha az ve yine sancılı oluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 3 ay öncesine kadar bir sorun olmayıp yeni başlaması nedeniyle herhangi bir kist oluşumu v.b bir problemin ekarte edilebilmesi adına mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurun. Bekar da olsanız idrara sıkışık gitmeniz halinde doktor size karnınızdan ultrasonografi yaparak, rahim ve yumurtalıklarınızı değerlendirebilecektir.

Hâlâ ağrım var, neden?

Bugün aşılamadan sonraki 6’ncı gün. Hâlâ hafif karın ağrısı ve memelerde hassasiyet var. Nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle aşılama öncesi yumurtalarınızı büyütmek için kullanılan hap veya hormonal iğneler bahsettiğiniz türden karın ağrısı ve memelerde ağrıya sebep olabilir. 6 gün sonra zaten kanda gebelik hormonu bakacaksınız, umarım gebelik oluşmuştur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder