Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrıya neden olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Ağrıya neden olmaz

Haberin Devamı

Erkekte boşalma sırasında gelen meni miktarı normalde 1.5 cc ve üstündedir. Boşalma arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve fazla salgı yapması miktarı artır. Bunun kadına zararı yoktur, ağrı yapmaz.

SORU: Ağrım oluyor

Mastürbasyon yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir? 2-3 defa arka arkaya mastürbasyon yapınca ağrım oluyor.

CEVAP

Günde bir defadan fazla mastürbasyon sizi beden ve ruh olarak yorar, bu yüzden buna hiç gerek yok. Kasık ağrılarınız zararsız da olsa bu zorlanmanın bir neticesi. İleride sorun yaratmaz.

SORU: Erken boşalıyorum

24 yaşındayım. Erkekte erken boşalma olup olmadığını nasıl öğreniriz? Bir de bunun tedavisi var mı, varsa nedir?

CEVAP

Erkek cinsel organı vajinaya girdikten kısa bir süre sonra boşalıyorsa buna ‘erken boşalma’ denir. 2-3 dakikadan önce boşalma gerçekleşmesi erken boşalma olarak kabul edilebilir.

SORU: Sertleşme ve erken boşalma sorunu yaşıyorum

Ergenlikte penisime aldığım darbeden dolayı bir müddet morarma oldu. Şu an 27 yaşındayım. Her ilişkide sertleşme ve erken boşalma sorunu yaşadım. Sizce bu sorunum aldığım darbeden kaynaklanıyor olabilir mi? Tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Aldığınız darbeden dolayı ileri derecede morarma olduysa bu penisin kanla dolan iç kılıflarında bir yaralanma olma ihtimalini akla getirebilir. Bu durum sertleşme bozukluğuna neden olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Fazla meni geliyor

22 yaşındayım, çok meni geliyor. Bu da yorgun hissetmeme neden oluyor. Evlenince karım bu durumdan rahatsız olur mu? Kız arkadaşım canının çok acıdığını söyledi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ejakulasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir. Nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Bu durum kadında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık nedeni olmaz. Vajinanın esnek yapısı 10 cc dahi olsa bunu çok kolaylıkla tolere edebilir. Meninin fazla hacimde gelmesi de yorgunluk yapmaz. Bu bir hastalık veya sorun değildir.

SORU: İktidarsız mıyım?

58 yaşındayım. Son 2 aydır iktidarsızlık sorunuyla karşı karşıyayım. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sizin yaşınızda bu durumun birçok değişik sebebi olabilir. Mevcut hastalıklarınız, kullandığınız ilaçlar, hormonların azalması, damar ve sinirlerdeki sorunlar en sık rastlananlar arasında. Bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder