Gündem Ağrı'yı sel yeniden vurdu, okullar tatil edildi

Ağrı'yı sel yeniden vurdu, okullar tatil edildi

Paylaş
Ağrı'yı sel yeniden vurdu, okullar tatil edildi

Ağrı'yı sel yeniden vurdu, okullar tatil edildi

Ağrı'da şiddetli yağışların ardından Murat Nehri ile Taşlıçay Deresi taştı, kent merkezindeki 3 mahalle sular altında kaldı. Gece yarısına doğru başlayan su taşkınları nedeniyle mahalle sakinleri uyuyamadı. Ağrı kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Haberin Devamı

Sağanak yağışların etkili olduğu Ağrı'da Fırat, Yüzüncü yıl ve Gazi mahallelerinde dün saat 23.00 sıralarında meydana gelen sel, 3 bin kadar ev, ahır ve işyerini su altında bıraktı. Taşkın nedeniyle Karayolları'na ait bir köprü yıkıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren belediye ekipleri, evlerinde mahsur kalanları kurtarmaya başladı. Ağrı- Van karayolu, Hamur ve Tutak derelerinin taşması sonucu ulaşıma kapandı. Belediye Başkanı AK PartiliHasan Arslan, Fırat, Yüzüncü Yıl ile Gazi Mahallesi'nde 3 bin kadar evin taşkına uğradığını bildirdi. Başkan Arslan, “Yüzlerce insanı iş makinaları ile kurtardık. Hala yüzlerce kişi kurtarılmayı bekliyor. DSİ dere islahını yapmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Kent merkezindeki elektirik, telefon içme suyu ve kanalizasyon altyapısı çöktü” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, sel olayını yerinde olarak izlediğini söyledi. Kotan, “Nehir kenarındaki bir evdeydim. Korkuç bir olay. Ağrı tarihinde böyle bir felaket yaşanmadı” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Ağrı kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yaşanan sel felaketi nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

VALİ VEKİLİ: "CAN KAYBI OLMAMIŞTIR"

Ağrı Vali Vekili Murat Güven, yaşanan afette herhangi bir can kaybının olmadığını bildirdi.

Vali Vekili Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir köprünün kullanılamaz hale geldiğini, bu yüzden Fırat Mahallesi yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Ağrı-Tutak kara yolunun da Murat Nehri’nin taşması nedeniyle kapandığını anlatan Vali Vekili Güven, kent merkezindeki okulların da 1 gün süreyle tatil edildiğini hatırlattı.

Vali Vekili Güven, "Afet Kriz Masası" kurulduğunu da anlatarak, "Yaşanan afette herhangi bir can kaybı olmamıştır. Afet kriz toplantısının
ardından detaylı bilgi vereceğiz" dedi.

DHA - AA