Cumartesi Postası Ağustosta Kocam Donuyor

Ağustosta Kocam Donuyor

Paylaş
Ağustosta Kocam Donuyor

Festival için üç günlüğüne Çanakkale’ye gittiğimde bana yol boyunca eşlik eden ‘Ağustosta Kocam Donuyor’ kitabına ba-yıl-dım!

Nilüfer Türkoğlu

Haberin Devamı

Bir kere kapak, sevimliliğiyle “Al beni oku Nilüfer!” diye bağırıyordu. Kapak önemli tabii! Uzun zamandan beri hiçbir kitabı böyle kahkaha atarak okumadım. Çocukluğumun en tatlı dizisi ‘Perihan Abla’nın yazarı Kandemir Konduk’un imzasını taşıyan ve birçok hikayeden oluşan bu yaz kitabı, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıktı. Okuyun, bana hak vereceksiniz.

Ezhel aşağı, Ezhel yukarı!

Ezhel’i sevmeyen kaldı mı? Asıl ismini şuraya yazsam ve fotoğrafını koymasam tanır mısınız acaba? Ömer Sercan İpekçioğlu olarak da bilin siz onu. Türkiye’nin ilk trap/hip hop türünde albümlerinden Müptezel’le ismini duyuran Ezhel, 25 Ağustos Cumartesi günü Jolly Joker Vadistanbul’da saat 22.00’daki konseriyle yine sahneyi yerinden oynatacak. Benden söylemesi!

Haberin Devamı

ARA GÜLER’İN 90. YAŞI ŞEREFİNE

Bundan yıllar önce Ankara’da yaşarken bir kitabevinde cebimdeki son parayı benim için o dönem epey pahalı olan bir koleksiyon kitabına yatırmıştım. İsmi ‘Aradan Yetmiş Yedi Yıl Geçti’ydi. Fotoğrafçı Ara Güler’in arşiv niteliğindeki fotoğraflarından oluşan bir kitaptı bu. O zamandan bu yana aradan 13 yıl geçti. Ara Güler’in 90. yaşını kutladığı bugünlerde, üstadın şerefine İstanbul’da Bomontiada’da Ara Güler Müzesi açıldı. Serginin ismi de ‘Islık Çalan Adam.’

İyi ki doğdun Ara usta!

AH BU ŞARKILARIN GÖZÜ KÖR OLSUN!

Ne zaman bir Zeki Müren şarkısı dinlesem içim sızlar, gözlerim dolar. Sebepsiz yere üstelik! Eğitim alanında gösterdiği faaliyetler bir yana kültür ve sanat hayatını da zenginleştirmeyi hedefleyen Limak Vakfı, Limak Filarmoni Orkestrası ile Anadolu’da çıktığı ilk müzik yolculuğunda Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarını Murat Karahan’ın sesiyle huzurlara getiriyor. 27 Ağustos 2018 günü Bodrum Antik Tiyatro’da, 28 Ağustos 2018’de de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak konserde efkarın dibine vurabilirsiniz.

USLA’DA TUTKULARINIZI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜN

Yemek yapmayı seviyor musunuz? Evet’leri duyar gibiyim. Peki seçeceğiniz bir workshop’la yemek tutkunuzu ateşlemeye ne dersiniz? USLA Yemek Akademisi’nde her zaman size göre bir workshop var. Bunun için yapmanız gereken size uygun tarihi belirleyip USLA’nın internet sitesini ziyare etmek. uslaakademi.com/workshop/ Tatlıdan balığa mezeden kahve demleme metodlarına pek çok atölyeye katılıp yeteneğinizi keşfedebilirsiniz.

Haberin Devamı

OYUN VE EĞİTİM BİR ARADA

“Oyun ve hareket her çocuğun hakkıdır’’ sloganıyla yola çıkan Türkiye’nin ilk çocuk hareket üssü Muzipo Kids’te çocuklar için yaz tatili hem eğlenceyle hem de bilgiyle geçiyor. Muzipo Kids’te geliştirilen programlar; toplu