Gündem 'Ağzın tatlansın' soygunu

'Ağzın tatlansın' soygunu

Paylaş
'Ağzın tatlansın' soygunu

Almanya'dan Ankara'ya uçakla gelen ve memleketine otobüsle gitmek isteyen gurbetçiye 'Ağzın tatlansın' diye bisküvi veren hırsız, uyuyan kurbanını soyup kayboldu

Almanya'nın Hamburg kentinden uçakla Ankara’ya gelen ve buradan da otobüsle memleketi Erzincan’a gitmek isteyen 68 yaşındaki Musa Güney, tanımadığı bir kişinin "Ağzın tatlansın" diyerek ikram ettiği bisküviyi yiyince 2 gün sonra uyanabildi.

'SONRASINI HATIRLAMIYORUM'

Üzerinde bulunan döviz ve Türk Lirası ile kredi kartları çalınan Güney, kaldırıldığı hastanede uyanınca, "O adamla birlikte otobüse bindik. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

YOL BİTTİ, O HÂLÂ UYUYORDU

Hamburg’dan 8 Nisan cuma günü uçakla Ankara’ya gelen Musa Güney, aynı gün otobüse binerek Erzincan’a gitmek istedi. Ankara’dan saat 23.00’deki otobüse bilet alan Güney, bu sırada ’hemşeri’ diye tanıştığı adamla sohbet ederken kendisine "Ağzın tatlansın" diye ikram edilen bisküviyi yedi. Otobüs hareket ettikten bir süre sonra uyuyan Musa Güneyi, 11 saatlik yolculuğun sonunda uyanmayınca 112 Acil Servise haber verildi.

2 GÜN SONRA UYANABİLDİ

Otobüs şoförünün başvurusu üzerine Devlet Hastanesine kaldırılan ve yaklaşık 2 saat yoğun bakım ünitesinde kalan Musa Güney 10 Nisan Pazar günü sabah kendisine gelebildi. Üzerinde bulunan 400 Euro, 100 Türk Lirası, cüzdanı ile birlikte kredi kartlarının çalındığını fark eden evli ve 5 çocuk babası Güney, şöyle dedi:

'PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEZ'

"Almanya’nın Hamburg kentinde 40 yıldan beri yaşıyorum. İşçi emeklisiyim. Otobüsün hareket saatini beklerken bir sigara yaktım ve bu arada yanıma gelen bir kişi ile sohbet etmeye başladım. Sohbet sırasında o kişiye de sigara ikram ettim. O da bana ’Ağzımız zehir gibi oldu, bisküvi yiyelim tatlansın’ diye ikramda bulundu. Sonra arabaya bindim 34 numaralı koltuğa oturdum, bir bardak su içtim. O adam da önlerde bir yere oturdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Cuma günü uyumuşum, Pazar günü kendime geldim. Gözümü hastanede açtım, soyulmuşum. Başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi."

Musa Güney’in başvurusu üzerine, Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, terminali mesken edinerek yolcuları uyutan ve soyan kişinin yakalanması için başlattıkları çalışma sürüyor.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

2