Gündem Ağzında bantla basına konuştu

Ağzında bantla basına konuştu

Paylaş
Ağzında bantla basına konuştu

İstanbul Pendik'te bir fabrikanın gece bekçisini etkisiz hale getiren soyguncular içinde 150 bin TL, döviz ve ziynet eşyası bulunan kasayla birlikte kayıplara karıştı

Pendik'te bulunan bir fabrikayı soyan silahlı 4 kişi, çaldıkları kasayı fabrikanın kamyonetine yükleyerek kaçtı. Fabrikanın gece bekçisini silah zoruyla etkisiz hale getiren soyguncuların çaldığı kasanın içinde yaklaşık 150 bin Türk Lirası, döviz ve ziynet eşyası bulunduğu iddia edildi.

Soygun sırasında elleri ve ağızı bantlanarak etkisiz hale getirilen gece bekçisinin, ağızındaki koli bandını tam olarak çıkarmadan gazetecilere açıklama yapması dikkat çekti.

KAMERALARIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİLER

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre olay saat 05.00 sıralarında Pendik Kurtköy Ramazanoğlu Mahallesi Kaynarca Caddesi Gülsu Sokak üzerinde bulunan Gürok Metal adlı fabrikada meydana geldi. Silahlı 4 soyguncu bahçeyi gören güvenlik kameralarının yönün değiştirdikten sonra, bahçede bulunan bekçi kulübesine yöneldi. Kulübenin içinde görevini yapmakta olan fabrikanın gece bekçisi Mustafa Paylaş maskeli, sarı eldivenli silahlı 4 kişi tarafından ağzı ve elleri koli bandıyla bağlanarak etkisiz hale getirildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4039","4039","201011","4039-3.jpg");



Silah zoruyla etkisiz hale getirilen hırsızlar, Paylaş'ın cebinde bulunan anahtarı alarak fabrikanın içine giren ve yönetim katında bulunan kasayı aldıktan sonra yine fabrikaya ait olan bir kamyonete kasayı yükleyerek olay yerinden uzaklaştılar.

Haberin Devamı

SOYGUNCULAR KASAYI ALIP KAMYONU BIRAKIP KAÇTILAR

Mustafa Paylaş koli bandıyla bağlanmış ellerini kendi imkanlarıyla çözebildikten sonra hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri yaşadığı olayın şokunu uzunca bir süre atlatamayan Paylaş'tan olayı dinledikten sonra fabrika sahiplerine haber verdi. Polis ve fabrika sahipleri GPRS'li kamyoneti takibe aldı.

Yapılan inceleme sonrası kamyonetin Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi, Çalışkan sokak üzerinde park halinde olduğunu tespit etti. Kamyonun bulunduğu yere ekip sevkedildi. Kamyonun yapılan ilk incelemesinde aracın terk edildiği ve içinde kasanın bulunmadığı tespit edildi. Polis ekipleri soyguncuların başka bir araçla kaçmış olabileceğini göz önünde tutarak tüm otoyol giriş ve çıkışlarında çalışma başlattı.

GECE BEKÇİSİ YAŞADIĞI ŞOKU UZUN SÜRE ATLATAMADI

Yaşadığı silahlı soygun sonucunda şoka giren gece bekçisi Mustafa Paylaş, yaşadığı şoku uzunca bir süre atlatamadı. Soyguncular tarafından ağzını kapatmak için kullanılan koli bandını çenesine kadar indirip orada unutan ve basın mensuplarının sorularına bu şekilde cevaplayan Paylaş ellerini ve ağzını bağladıklarını ifade ederek, "Çoluk çocuğunu düşün, sana birşey yapmayacağız dediler, ağzımı bantladıkları için bağıramadım" dedi.

Haberin Devamı

Çalınan kasanın içinde yaklaşık 150 bin liralık Türk parası, döviz ve ziynet eşyası olduğu öğrenilirken, polisin olayla ilgili geniş çaplı araştırması sürüyor.

Ramazan EĞRİ - DHA - İSTANBUL