Serhan Sokulgan Ah bu 90'lar
HABERİ PAYLAŞ

Ah bu 90'lar

Haberin Devamı

Hangi mekana ayak bassam şarkılarda yıllardır sönmeyen bir 90'lar ateşi var. Yeni jenerasyonun çoğu da o yıllarda çıkan şarkıların hepsini ezbere biliyor. Çıktığım mekanlarda kabine gelen ya da sahnede benden şarkı isteyenlerin çoğu günümüzden çok az şarkı talebinde bulunuyor. Kimileri 90'ların Türkçe şarkılarından sıkıldık dese de çok büyük bir kitle bangır bangır hâlâ o şarkılarla büyüyor. Neden mi? Çünkü 80'li ve 90'lı yıllarda her şey daha samimiydi. Şarkılarda o samimi duygularla yapıldığı için asla tükenmiyor.

Ah bu 90lar

O kuşakta doğan bizler teknolojinin uzağında birbirimizle daha çok şey paylaşıp kaynaşıyorduk. Bahsettiğim bu durum sadece şarkılar için geçerli değil tabii ki. Duyguların da gitgide biyonik bir hal aldığı 2000'ler samimiyetin de bizim mahalleden gittiği yıllar oldu.

SILA'DAN NİL BURAK'A İNAT KLİP

Bundan 14 yıl önce 8 Şubat 2004 tarihinde kaybettiğimiz Türk rock müziğinin usta yorumcularından Cem Karaca için müzik dünyasının en önemli oyuncu ve şarkıcıları bir araya geldi. "Merhaba Gençler 2018" adlı saygı albümü için, Sıla, Teoman, Haluk Levent, Halil Sezai feat. Sansar Salvo, Mehmet Erdem, Kolpa, Can Bonomo, Yüksek Sadakat, Cemil Demirbakan, Gökcan Sanlıman, Kök gibi önemli sanatçı ve gruplar dışında Fırat Tanış, Şevket Çoruh ve Ayşen Gruda gibi önemli oyuncular da seçtikleri Cem Karaca şarkılarını kendi tarzlarında yeniden seslendirdi.

Ah bu 90lar

"Sen de Başını Alıp Gitme" şarkısına Sıla da akustik haliyle bambaşka bir hava kattı. Şarkıyı yıllar önce yorumlayan aynı zamanda bestecisi de olan Nil Burak, Sıla'nın yorumunu beğenmediğini çıkıp her yerde söyledi ve serzenişte bulundu. "Ne Olur" kısmına takılan Nil Burak sürekli her yerde homurdandı durdu. Nil Burak için yıllardır bu işi yapan biri olmasından dolayı bu kadar yaygaraya gerek olmadığını düşündü herkes. Sıla duruma hiç cevap vermeden Cem Karaca'ya ve Nil Burak'a olan minnettarlığını dile getirerek yazdan kalma görüntülerin eşliğinde Instagram hesabından mini bir klip yayınladı.

BU KIŞIN MODASI KARS'A GİTMEK

Bu kış sezonu Uludağ ve Bansko'nun pabucunu Kars dama attı. Geçen son 5 yılda Doğu Ekspresi ile Kars'a giden birçok arkadaşım olsa da bu sezon sosyal medyada her 10 fotoğraftan biri Çıldır Gölü üzerinde kızakla çekilmiş görüntülerdi. Ankara’dan kalkan Doğu Ekspresi ile ulaşılan Kars'ın tarihi cazibesi seyahat düşkünlerini buraya odakladı.

Ah bu 90lar

Tren biletlerinin ve otellerde yer bulmanın zor bulunduğu Kars'a önümüzdeki kış için rezarvasyon yaptıranlar bile var. Her ne kadar Kars'a İstanbul'dan direkt uçuş olsa da insanlar genelde trenle yolculuk yapıp kar kaplı Doğu'nun gizemini içine çekmek istiyor.

CANLI YAYINDA ŞARKI SÖYLEME GAFLETİ

Yeni albüm çıkaranlar kervanına ısrarla katılanlar var. Birçok programa katılıp albümlerini şarkılarını tanıtmaya çalışıyorlar. Gerçekten içlerinde pırıl pırıl müthiş yetenekler var. Ancak içlerinden bazıları da maalesef şöyle bir gaflete düşüyor: Canlı yayın olduğunu unutup program sunucusunun gazı ile ellerine mikrofonu alıp orkestra ile spontan bir şeyler söylemek istiyor. Bu arkadaşlarımızın heyecanlarını anlıyorum ama yanlış tondan girilen şarkılar mı dersiniz, detone denizinde boğulmak mı dersiniz hepsi bir karmaşa zincirine dönüşüyor. Yüzü kızaran yeni şarkıcı adayı ve ortalama sesli sunucu şarkıya eşlik ederek durumu kurtarmaya çalışırken kendi de yanıyor. Böyle zamanlarda ne acı ki başlamadan biten kariyer hafızalara Google geçmişi ile beraber kazınıyor.

GECEDEN NOTLAR

Geçen hafta gecce.com'un düzenlediği 17. Gecce Mekan Ödülleri törenine katıldım. İstanbul'daki yeme, içme ve eğlence sektörünün nabzını tutan törene birçok mekan sahibinin ve işletmecinin yanı sıra birçok ünlü yüz de katıldı. Gül&Kenan Erçetingöz'ün ev sahipliğinde Hilton Bomonti'de düzenlenen gece kusursuzdu.

Ah bu 90lar

Serhat ve ABD'li şarkıcı Martha Wash'un görsel şovla sundukları konserde kimse yerinde duramayıp dans etti. Gözüme takılanlar ise Seren Serengil'in iddialı transparanı, geceyi Özge Ulusoy ile sunan Burcu Kıratlı'nın asil ve şık kıyafetiydi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder