Dr. Haydar Dümen Ah şu bos hayaller!
HABERİ PAYLAŞ

Ah şu bos hayaller!

Haberin Devamı

Erkekler penislerinin boyu konusunda takıntılı. Ölçümler yapılıyor, arkadaşlar arasındaki tek sohbet konusu bu. Yeterli olmadığını düşünenler ilaç arıyor. Beyler, cinsel organın boyu hapla ya da masajla büyümez. Boş hayallere kapılmayın...

Hapa devam edeyim mi?

16 yaşındayım, 2 yıldır penis uzatıcı hap kullanıyorum ve mastürbasyon yapıyorum. Ama hiçbir etkisi olmuyor. Boyu 7 santim. Neden penisimin boyu uzamıyor? Hap kullanmaya devam edeyim mi?

CEVAP

Sevgili çocuğum, kesinlikle hap map kullanma, karaciğerini boşu boşuna yorma. Yaşın küçük, penisin bir süre daha uzamaya devam edecek. Yapacağın şeyler onun uzamasına yardımcı olmaz. Kendi haline bırak, psikolojini bozma, derslerine iyi çalış, ailenin yüzünü karartma. Olgunluk yaşına geldiğin zaman hâlâ yetersiz görürsen ona bir çözüm yolu aranır.

Hemen kan geldi, neden?

Kız arkadaşımla ilk defa ilişkiye girmek istedim ama daha vajinasını eller ellemez kan geldi. Acaba zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Yavrum, zarı bozulmadı ama ya adet dönemindeydi ya da heyecandan adet gördü, o da farkında değil. Tedirgin olma amma iki de bir de acemi acemi kızların orasına burasına doğru uzanma.

Zar yırtıldı mı?

Kız arkadaşımla ilk kez ilişkiye girdik. Epey kan geldi. 24 saat geçmesine rağmen hâlâ koyu renkte kan geliyor. Normalde adet görmesine 15 gün var. Bu kanama adet kanaması mıdır yoksa yırtıktan oluşan bir kanama mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, adet kanamasına benziyor. ‘Delinin aklına taş getirir’ misali doktora gitsen ne olacak? Yırtıldı dese bayram mı yapacaksın yırtılmadıysa rahat uykuya mı yatacaksın? İkisi de boş. Yırtıldığını sanmıyorum, gelen kanın da adet kanı olduğunu düşünüyorum.

Penisim iyi mi?

15 yaşındayım. Cinselliğe çok ilgi duyuyorum. Günde en az 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu normal mi? Penis boyum da 16 santim. Yaşıma göre iyi mi yoksa çok mu küçük?

CEVAP

Değerli okurum, her şey iyi. Mastürbasyonu haftada 3-4’e indir. Oradan da iyinin pekiyisi notunu al. Biraz da okuluna yoğunlaş. Aile ocağından fazla uzaklaşma. Ardında bilim, bizler varız. Hadi bakalım kolay gelsin.

Acaba büyütme şansımız var mı?

29 yaşındayım ve evliyim. Cinsel organım sertleştiğinde 12 santim oluyor. Ben bundan rahatsızım. Eşim de bu durumdan şikayetçi. Acaba büyütme şansımız var mı?

CEVAP

Değerli okurum, 2 santim zor bela büyüyor. O da ameliyatla. Ne fark eder ki? Kime yararı olacak? 12 santim penise tıp normal diyor.

Erken boşalıyorum

Ben erken boşalıyorum. Bir de ilişkide isteksizlik sorunum var. Boşaldıktan sonra hemen sertliğini kaybediyor. Bir de bana boyu kısa geliyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, fiziksel yapın tamamen normal. Erken boşalma evlilik koşullarında tedavi edilebiliyor. Pek çok erkek bundan şikayetçi. Şu anda ortada bir sorun görmüyorum. Tedavi olmanı öneriyorum.

Cinsel organım bir türlü sertleşmiyor

15 yaşındayım. Penisim bir türlü sertleşmiyor. Sizce bu durum hep böyle gider mi? Yoksa geçer mi? Geçmesi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum niye sertleşmesin ki? Gece uyuduğun zaman sabaha karşı sertleşiyordur. Ama gece-gündüz hiçbir zaman sertleşmiyorsa onun nereden kaynaklandığını da araştırmak lazım. Gece sertleşiyorsa sorun yok demektir.

Kızlık zarım yırtılmış mıdır?

17 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan geldi. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Büyük olasılıkla yırtılmıştır yavrum. O kan, gökten yağmur gibi oraya damlamadı. Ama gene de ufak bir ihtimal bir zedelenme olabilir. Eğer evlilik için bu soruyu soruyorsan evlendiğinde zaman kanama şansın olabilir. Hadi hayırlısı.

Çok canım yanıyor

25 yaşında kızım. Sevgilimle düzenli cinsel hayatımız var. Ancak sevgilim alkol aldığında çok geç boşalıyor. Bu durum bana acı çektiriyor. Sizce nedeni nedir? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, genellikle böyle oluyor. Ne yazık ki geç boşalmalara kesin bir çözüm bulamıyoruz. Kendini denetlemesin, fantezilerini yüksek dozda kullansın.

Acaba boyu yeterli mi?

Penisim 11 santim. Sizce bu yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, kilon yerindeyse yeterli. Kilolu isen yeterlinin de biraz üzerinde, yani normal. Keyfine bak.

Saatimin pili mi bitti?

35 yaşındayım, yeri ve zamanı geldiğinde çalışmayan bir saate sahibim. Acaba saatimin pili mi bitti yoksa zamanı mı şaşırıyor? Zamanında çalışacak bir saate nasıl sahip olacağım? RUMUZ: BOZUK SAAT

CEVAP

Değerli okurum, pili bitmedi, buna kefilim. Çünkü o piller Çin malı, çakma değil. Güvenli fabrikadan çıkmış TM damgalı Türk malı. Bu da her erkeğin gurur kaynağı ve hayat ırmağı. İyiyken sahibi onu köle gibi kullanıyor. İstemediği yemek için “Hadi” diye zorlanıyor. Yine de vefalı. Arada kendine tatil veriyor ama boykota girmiyor. Seninkinin ayarı bozulmuş. Damar sistemi normalse seni evlendirmeye ben aracı olurum.

Doymuyorum

37 yaşındayım, 4 çocuğum var. Günde 2 defa eşimle ilişkiye giriyorum ama doymuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, bilmem ne demeli, bu sıcaklarda limonata içmeli, dondurma yemeli. Daha şimdiden 4 çocuğunun geleceğini düşünmeli ve sevgili eşini cinsel gözlükle değil, insani gözlükle görmelisin. Hadi sana bol keseden kıyak geçeceğim. İlişkiyi gün aşırıya indireceğim. Eğer erken boşalman varsa (öyle seziyorum) bu sayıların ne sana ne eşine yararı olur. Karın da hatırın için günde 2 kere 2-3 dakikaya sesini çıkarmayabilir. Ya ilişki 15-30 dakika sürüyorsa, o zaman gözün de organ da doyar, sorun yok. Önceki dediğim gibiyse erkenci hemen tedaviye koş.

Sevgilim mastürbasyon yapıyor

8 aylık ilişkim var. Sevgilim benimle birlikte olsa da arada mastürbasyon yapıyorum. Bu duruma bir kadın olarak üzüldüğümü söyledim. Beni anlayışla karşıladı. Ama bir şey değişmedi, gizlice yapıyor. Bu durumda nasıl hareket etmem gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bu tip şikayetler son yıllarda büyük boyutlara ulaştı. Ekonomik zorluklardan, inançtan ve ortam bulamamaktan kaynaklanıyor. Erkek mastürbasyona mahkum oluyor. Erkek çocuklar ergenliğe 15 yaşında geçiyor. En erken 25 yaşında evlense, 10 yıl mastürbasyon yapmak zorunda kalıyor. Genç buna şartlanıyor ve bu alışkanlıktan kurtulamıyor. Bunun oranı da ülkemizde çok yüksek. Evli çiftlerin kimilerinde kadın bu durumu biliyor, kimilerinde bilmiyor. Kimisi de eşini gece yarısı mastürbasyon yaparken yakalıyor ve panikliyor. Mastürbasyonla yetinmeyen erkekler de var. Buna porno tutkusunu da ekleyince yuvalar sönüyor. ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’, dünya neyin etrafında dönüyor ben ne diyeyim?

GÜNÜN SÖZÜ

Sık sık her şeyi bildiğini söyleyen kişi aşure gibidir. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder