Gündem 'Ahlak polisiyim' dedi tecavüz etti

'Ahlak polisiyim' dedi tecavüz etti

Paylaş
'Ahlak polisiyim' dedi tecavüz etti

İnternet sitelerinden tanıştığı kadınların evlerine giderek "Ahlak polisiyim. Hakkında şikayet var” diyerek tecavüz ve gasp yaptığı iddia edilen Zülfi K. yakalandı

Ataşehir’de oturan H.D., Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na 24 Şubat'ta başvurarak internette tanıştığı bir kişinin kendisine önce tecavüz, sonra da gasp ettiğini söyledi.

"HAKKINDA İŞLEM YAPACAĞIM"

H.D. dilekçesinde internette tanıştığı bu yüzden açık kimliğini bilmediği kişinin evine geldiğinde polis rozeti göstererek "Ahlak polisiyim, senin hakkında şikayet var. Hakkında işlem yapacağım” dediğini yazdı.

H.D., “Ardından benimle zorla ilişkiye girdi. İlişkiden sonra beni kalorifer peteğinin borusuna kelepçeledi. Daha sonra cüzdanımdaki paraları alarak kaçtı. Giderken kelepçenin anahtarını zor uzanacağım yere bıraktı. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

İKİ MAĞDUR DAHA ORTAYA ÇIKTI

Şikayet üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Dedektifler önce H.D.’nin ifadesini aldı sonra da şüpheli hakkında araştırma başlattı.

KADINLAR BİRBİRİNE BENZİYOR

Polis, aynı tarihlerde 2 benzer olayın daha meydana geldiğini belirledi. Yapılan incelemede, Kadıköy’de E.Ö. ve Maltepe’de ise Y.E.'nin aynı şekilde saldırıya uğradığı belirlendi. Üç kadının da verdiği eşkal birbirinin aynı çıktı.

AYNI KAFETERYADA BULUŞMUŞ

Kadınların verdiği eşkal ve bilgileri değerlendiren polis, Ankara’da oto tamircisi olarak çalışan Zülfi K.'yı şüpheli olarak belirledi. Zülfi K.'nın üç kadına saldırıların gerçekleştiği günlerde İstanbul'da bulunduğu anlaşıldı.

Zülfi K. ile Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde bir kafeteryada buluştuklarnı söyleyen kadınlar da Zülfi K.'yı saldırgan olarak teşhis etti.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Bunun üzerine polis, İstanbul’da olduğunu belirlenen Zülfi K.’yı mağdurlarla buluştuğu kafeteryada beklemeye başladı. Dün öğlen saatlerinde kafeteryaya gelen Zülfi K., polis tarafından gözaltına alındı.

Zülfi K.’nın üzerinde yapılan aramada 1 kuru sıkı tabanca, 1 kelepçe ile polis rozeti, 1 mermi bulundu. Emniyette susma hakkını kullanan şüpheli Zülfi K., savcılığa sevk edildi.

Taner YENER/İSTANBUL (DHA)

2