Gündem 'Ahlaksız teklif' cinayetine tahrik indirimi

'Ahlaksız teklif' cinayetine tahrik indirimi

Paylaş
'Ahlaksız teklif' cinayetine tahrik indirimi

Adana'da, Mustafa Kandemir'i, alacağına karşılık eşi ve kızıyla birlikte olmak istediği iddiasıyla öldürmekten yargılanan Mehmet Dinç'e 'tahrik ve iyi hal' indirimi uygulandı

Cep telefonu ticareti yapan Mustafa Kandemir, 10 yıllık arkadaşı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde çalışan Mehmet Dinç’i telefonla arayarak gezinti ve sohbet teklifinde bulundu.

Dinç, bir arkadaşına ait otomobile Kandemir’i de alıp gezintiye çıktı. İki arkadaş Dilberler Sekisi’nde alkol aldı. Bir süre sonra Kandemir, önceden tanıdığı bir kadını telefonla çağırdı.

Dinç, gelen kadınla Galleria İş Merkezi civarındaki açık otoparkta birlikte oldu. Daha sonra Beyazevler Mahallesi’ndeki DSİ Çamlığı’nda araçta içmeyi sürdüren 2 arkadaş arasında borç-alacak konusunda tartışma çıktı.

FAİZE KARŞILIK EŞİ VE KIZIYLA BİRLİKTE OLMAK İSTEDİ

İddiaya göre, Kandemir, Dinç’e daha önce verip, her ay faizini aldığı 34 bin TL borç paranın bir sonraki aya ait faizine karşılık, eşi veya büyük kızıyla birlikte olma teklifinde bulundu.

Dinç, arkadaşının bu teklifi karşısında şuurunu kaybederek, araçta bulunan satırla Kandemir’i ensesine vurarak yaraladı. Aldığı darbeyle dengesini kaybedip baraj suyuna düşen Dinç, boğuldu.

‘10 YILLIK ARKADAŞIMDI’

Kandemir’in cesedinin bulunmasının ardından soruşturma yürüten polis, en son onunla birlikte görülen Dinç’i gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Dinç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Kasten adam öldürme’ suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıkan Dinç, pişman olduğunu söyledi.

"BENİ EĞLENDİR"

Kandemir’in, eşi ve kızıyla birlikte olmak istediğini söyleyince kendini tutamadığını belirten Dinç, kendini şöyle savundu: “12 bira aldık. 3’er tane içtik. Mustafa bana, ‘Seni eğlendireyim mi?’ diye sordu. Ben de ‘Sen bilirsin’ dedim. Galeria’nın arkasında bir bayan arkadaşı varmış, onun yanına gittik.

Ağaçların civarında ben bayanla birlikte oldum. Bayanın parasını da Mustafa verdi. Mustafa ile tekrar geri çıkıp, Dilberler Sekisi’nin üst kısmında içmeye devam ettik. Benim Mustafa’ya 34 bin lira borcum vardı. ‘Bu ayki faizi ödemedin’ dedi.

"BORCUNUN ÖDEMENİN KOLAY YOLU VAR"

Biraz sıkışık olduğumu ve gelecek ay ödeyeceğimi söyledim. Bana, ‘Bunu söylemenin yeri değil, bana ödemenin kolay yolu var’ dedi. Nasıl olacak diye sorduğumda, ‘Ben seni eğlendirdim biliyorsun, senin büyük kızın var, hanımın var, bu ayın öbür ayın faizini...’ derken, alkollü olduğunu söyleyip susmasını istedim, elimle ağzını kapattım.

Elime vurup, ‘Alkollü de olsam söylüyorum’ dedi. El freninin olduğu yerde satır gözüme ilişti. Kesici tarafını elime aldım, kafasına vurdum. Otomobilin kapısını açtı, aşağıya indi.

"BİR KERE YAPSAM NE OLACAK?"

Rampaydı, ayağı kaydı düştü. Yardımcı olmak amaçlı koştum, o sırada ‘Seni şerefsiz. Boşuna mı para verdim, bir kere yapsam ne olacaktı?’ dedi. O anda kendimi kaybettim. Çünkü ondan öyle bir şey beklemiyordum.

Arbede yaşadık, suya düştü, bana ‘Senin avradını da, kızını da elinden alacağım’ dedi. Ben de hayatımda ilk defa böyle bir olay yaşıyorum. Daha sonra korktum, olay yerini terk ettim. Polisler eve geldiğinde öldüğünü öğrendim. Çok pişmanım, 10 yıllık arkadaşımdı, böyle olmasını istemezdim.”

Mahkeme heyeti, Mehmet Dinç’i tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)

2