Kültür - Sanat "Ahlat Ağacı'na ödülü seyirci versin"
Paylaş
"Ahlat Ağacı'na ödülü seyirci versin"

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Ahlat Ağacı, 71. Cannes Film Festivali'nde yarıştıktan hemen sonra, 1 Haziran Cuma günü gösterime giriyor. Filmin oyuncularından Doğu Demirkol, Murat Cemcir ve Hazar Ergüçlü bu sabah yapılan özel gösteriminin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı...

Gözde Hatunoğlu / posta.com.tr

Haberin Devamı

Nuri Bilge Ceylan’ın merakla beklenen filmi Ahlat Ağacı yarın gösterime giriyor. 71. Cannes Film Festivali’nde yarışan ve hepimizin nefeslerimizi tutarak ödül kazanmasını beklediğimiz Ahlat Ağacı, ödül töreninden eli boş dönmüş ancak eleştirmenlerin hepsinden tam not almış ve yarışma gösteriminden sonra tüm salonun dakikalarca ayakta alkışlamasıyla merak ve heyecanımızı iyice artırmıştı.

Ahlat Ağacı gösterime girmeden 1 gün önce basın mensupları ve sinema yazarları için İstanbul’da özel bir gösterim düzenlendi. Özel gösterim sonrasında filmin oyuncularından Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Hazar Ergüçlü ve Asena Keskinci basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Filmin çekim sürecinden oynadıkları karakterler, Cannes Film Festivali’nde yaşananlardan gişe beklentisine kadar birçok konuda samimi ve esprili açıklamalar yapan oyuncular merak edilen önemli soruların cevaplarını da bu basın toplantısında verdi.

Haberin Devamı

15 DAKİKALIK ALKIŞ

4 ay gibi uzun bir sürede çekilen filmin sadece senaryosunun 1 yılda yazıldığını belirten Murat Cemcir Cannes’da aldıkları 15 dakikalık alkışın hikâyesini de eğlenceli bir dille anlattı. “Ben alkışla besleniyorum.” diyerek başladığı sözlerine “Dünyanın en önemli oyuncuları, yönetmenleri ve eleştirmenlerinin olduğu bir yerde bu alkışları almak hepimizi çok mutlu etti diyen Murat Cemcir filmi beğenecek olmalarına rağmen hem İngilizce hem Fransızca altyazıyla izlemek zorunda kalan eleştirmen ve seyircilerin kafa karışıklığı yaşayarak hak ettiği değeri vermekte zorlanacaklarını düşündüğü için başta bir miktar endişe yaşadığını ancak alkışlardan sonra rahatladığını belirtti.

Doğu Demirkol çekimlerde çok yorulduğunu, senaryo gereği sürekli yürüdüğü için filmin çekildiği her yeri gezip gördüğünü söyleyerek basın mensuplarını güldürdü. Genç oyuncu alkışlardan çok etkilendiğini ama alkışların %99’unun Nuri Bilge hocaya gittiğini bildiği için kendi üzerine alınmadığını söyledi. O anlarda gözlerinin dolduğu hatırlatılınca “Ağladığım yönünde söylentiler var ancak o olay ışıklardan dolayı oldu.” deyince toplantıyı takip eden herkes gülü>

O FOTOĞRAFIN HİKÂYESİ

Ahlat Ağacı’nın daha gösterime girmeden çok konuşulmasına sebep olan olaylardan biri de Cannes’da kırmızı halı geçişi esnasında çekilen fotoğraflarda Murat Cemcir’in rol arkadaşı Bennu Yıuldırımlar’ın önüne geçerek poz vermesi ve deyim yerindeyse Bennu Yıldırımlar’ı fotoğraftan silmesi olmuştu. Basın toplantısında bu konuyla ilgili sorulan soruya filmin bir diğer kadın oyuncusu Hazar Ergüçlü’den yanıt geldi. Hazar Ergüçlü, konuyu 1 saniyelik bir fotoğraf karesine bakarak değerlendirmenin yanlış olduğunu, durumun ekranlara ve fotoğraflara yansıdığından farklı olduğunu anlattı. Normal şartlarda daha az kişiyle gerçekleştirilen bu fotoğraf çekiminin sonradan yapılan değişiklikle daha kalabalıklaştığını, karede yer alan tüm oyuncuların ve film ekibinin sıkışmak ve ister istemez birbirlerinin önüne geçmek zorunda kaldığını söyleyen güzel oyuncu “Zaten böyle bir davranışı bilerek yapacak bir kişi en baştan bu ekibin bir parçası olamazdı.” diyerek tartışmalara son noktayı koymuş oldu. Hazar Ergüçlü, Cannes Film Festivali’nin ödül töreninde oyuncu Asia Argento tarafından yapılan, Hollywood’daki taciz skandalı ve Harwey Weinstein’la ilgili önemli olduğu kadar da sert ifadeler içeren konuşmanın gündem olması gerektiğini, sektör açısından çok önemli olan bu konuşma yerine kırımızı halı fotoğrafının daha çok konuşulmasını doğru bulmadığını da ekledi.

Haberin Devamı