Siyaset 'Ahlatlıbel'le Brüksel arasında sıkışıp kaldık'
Paylaş
'Ahlatlıbel'le Brüksel arasında sıkışıp kaldık'

Medya yöneticilerine Anayasa paketini anlatan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ahlatlıbel ile (Anayasa Mahkemesi'nin bulunduğu semt) Brüksel arasında sıkıştık” dedi

BİR SAAT PAKETİ ANLATTI

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek dün Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte gazete ve televizyonların yöneticilerine Anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi verdi.

İstanbul Swissotel’de iki saat süren toplantının ilk bir saatinde katılımcılara Anayasa değişikliğine ilişkin sunum yapıldı.

MAHKEMEDEN DERT YANDI

25 yılı aşkın süredir siyasetin içinde olduğunu söyleyen Cemil Çiçek, “Şu an yürürlükte olan 1982 Anayasası yasama, yürütme ve yargı erklerinin çatışmasına neden oluyor” dedi.

Hak ve özgürlüklerle ilgili bazı yasal düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi engeline takıldığını belirten Cemil Çiçek, “Bir yandan Avrupa Birliği’ne (AB) uyum için çalışıyoruz bir yandan Anayasa engeline takılıyoruz. Ahlatlıbel ile (Anayasa Mahkemesi’nin bulunduğu semt) Brüksel (AB’nin başkenti) arasında sıkıştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESPİRİLİ BENZETME

Anayasa değişiklik paketinde gerekirse ek düzenlemeler yapılacağını söyleyen Çiçek şöyle devam etti: Bu ülkede Anayasa yapmak bu binayı yerinden oynatmaktan daha zor. Onun için 1982’den beri bu arızalı arabayla Türkiye yoluna devam ediyor. Bir türlü yerimizi değiştiremiyoruz.

'BİR ÖRNEK GÖSTERİN ÖZÜR DİLEYECEĞİM'

Swissotel’deki toplantıda Adalet Bakanı Sadullah Ergin de söz aldı. Bakan Ergin, tartışmaların HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştiren ve parti kapatmalara ilişkin maddelerde yoğunlaştığını belirtti.

“Yargı bağımsızlığı geriye götürülüyor” eleştirilerini hatırlatan Sadullah Ergin şöyle konuştu: Öngörülen modelde, HSYK’nın ayrı bütçe, bina, sekreteryası bulunacak, teftiş ve denetim, kurula bağlı olacak. HSYK’nın mevcut yapısıyla, öngörülen model arasında yargı bağımsızlığını geriye götüren bir tane husus söylerseniz özür dileyeceğim.