Dünya Ahlâksız teklif 2

Ahlâksız teklif 2

Paylaş
Ahlâksız teklif 2

Hristofyas'ın, Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçen hafta düzenlenen Avrupa Birliği (AB) zirvesinde bir ahlaksız teklifte daha bulunduğu öne sürüldü

‘Parası neyse verelim’

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile 23 Haziran’da yaptığı yaptığı yüz yüze görüşmede “Türkiye’den Kıbrıs’a göçen 50 bin Türk kalsın. Diğer Türklere para verelim, Türkiye’ye dönsünler” diyerek ahlaksız bir teklifte bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu teklif hem Türkiye’de hem de KKTC’de büyük tepki çekmişti.

Maraş’a karşılık başlık

Hristofyas’ın, Belçika’nın başkenti Brüksel’de geçen hafta düzenlenen Avrupa Birliği (AB) zirvesinde bir ahlaksız teklifte daha bulunduğu öne sürüldü. İddiaya göre bu zirve sırasında Hristofyas ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gizli bir görüşme yaptı.

Hristofyas bu görüşmede KKTC sınırları içerisinde bulunan fakat yerleşime kapalı olan Maraş’ı isteyerek karşılığında da Türkiye’nin AB müzakere başlıklarından bazılarının açılmasına izin verebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Büyük tepki çekti

Hristofyas’ın bu görüşmede “Aski takdirde Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde kesintisiz ilerlemesine izin vermeyeceğiz” dediği öne sürüldü. Bu öneriye Türklerin yanı sıra Kıbrıslı Rumlar da büyük tepki gösterdi.

EURO.KO partisinden dün yapılan açıklamada, Hristofyas’ın önerisi eleştirildi ve ‘Kıbrıs Rum tarafının sonu olmayan ve tehlikeli politikalar izlediği’ ifade edildi.

Ali RUHLUEL/DHA