Dünya Ahmedinejad: Atom bombasına ihtiyacımız yok

Ahmedinejad: Atom bombasına ihtiyacımız yok

Paylaş
Ahmedinejad: Atom bombasına ihtiyacımız yok

Ahmedinejad: Atom bombasına ihtiyacımız yok

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, tüm insanlığı tehdit eden kitle imha silahlarının yok edilmesini istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Danimarka ziyareti öncesi bu ülke televizyonuna verdiği demeçte, işgal edilen ülkeler, kitle imha silahları, Filistin sorunu ve nükleer enerji konularında açıklamalarda bulundu.

Ahmedinejad, "Afganistan, Irak ve Filistin başta olmak üzere diğer yerlerdeki işgaller ile dış müdahaleleri eleştirdi ve "Bu yerlerde günde onlarca insan ölüyor, şu ana kadar ölenlerin sayısı yüz binleri geçti ve bir o kadarı da mülteci oldu" dedi.

İnsanların öldürülmesine karşı olduklarını belirten Ahmedinejad, "Buralarda ölenlerin Afgan, Iraklı, Danimarkalı, Amerikalı veya başka bir ülkeden olması önemli değil, önemli olan ailesi ve arzuları olan bir insanın ölmesidir" ifadesini kullandı.

"Atom bombası sahibi olmanın güç ve kudret getirdiğini hayal edenler, siyasi açıdan geri kalanlardır" sözleriyle bu silahlara sahip ülkeleri eleştiren Ahmedinejad, "İnançlarımız gereği atom bombasına ve insanların öldürülmesine karşıyız. Tüm insanlığı tehdit eden atom bombaları ve kitle imha silahlarının yok edilmesini savunuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı, atom bombası peşinde oldukları iddialarına ilişkin olarak da "Çok düşmanımızın olduğu doğru, ancak kendimizi savunmak için atom bombasına ihtiyacımız yok" dedi.

Filistin sorunu ve çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahmedinejad, "Dünyanın birçok bölgesinden topladıkları insanları Filistin topraklarına yerleştirdiler ve orada bir işgal devleti kurdular. Biz, hiçbir zaman hiçbir ad altında bu devleti resmi olarak tanımayacağız" diye konuştu.

Toprakları işgal edilen Filistin halkının mülteci konumuna düşürüldüğünü belirten Ahmedinejad, "Filistin halkının kendi kaderini kendisinin belirlemesine izin verilmeli" dedi.

Ahmedinejad, nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili olarak da gizli saklı bir şeyleri olmadığını belirterek, "Nükleer enerji konusunda ne dediysek yaptık, ne yapacaksak onu da ilan ediyoruz. Korkmuyoruz, çünkü ne yalan söylüyoruz, ne de aldatıyoruz" şeklinde konuştu.

ABD: "BU DENEMELER, İRAN’IN BARIŞ İDDİALARINI ÇÜRÜTÜYOR

Haberin Devamı

ABD, İran’ın bugün yaptığı uzun menzilli yeni "Siccil-2" füze denemesinin, Tahran’ın barışçı amaçları olduğu iddialarını çürüttüğünü açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu tür denemelerin genelde İran’ın barışçı niyetleri olduğu iddialarını çürüttüğü ve Tahran’ın nükleer emellerinin önüne geçme konusundaki uluslararası kararlılığı artıracağı ifade edildi.

İran devlet televizyonu, katı yakıtla çalışan karadan karaya uzun menzilli "Siccil-2" füzesinin yeni versiyonunun başarıyla denendiğini duyurmuştu.