Gündem Ahmedinejad Erbakan için Bursa'ya geliyor

Ahmedinejad Erbakan için Bursa'ya geliyor

Paylaş
Ahmedinejad Erbakan için Bursa'ya geliyor

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü olan 27 Şubat tarihinde Bursa'da yapılacak anma törenlerine, İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılacağı açıklandı.

Necmettin Erbakan adını yaşatmak için kurulan Erbakan Vakfı’nın Bursa Şubesi, 4’üncü ölüm yıldönümünde yapılacak anma etkinliğine İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı geçen ocak ayında İran’a gidererek davet etti. Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, bugün düzenlediği basın toplantısında Erbakan için 27 Şubat’ta, Bursa’da düzenlenecek anma programına İran İslam Cumhuriyeti’nin 6’ncı Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın da katılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

36 KİŞİLİK HEYETLE GELECEK

Erbakan’ın Türk siyasi hayatına yaklaşık 45 yıl katkıda bulunan bir devlet adamı olmasının yanı sırada uluslararası camiada tanınan saygın bir bilim adamı olduğunu belirten Öztürk, daveti kabul eden Ahmetdinejat’ın Bursa’ya 36 kişilik heyetle geleceğini söyledi. Ahmedinejad’ın Erbakan hayranı olduğunu vurgulayan, Öztürk şöyle devam etti: "Bunu kendileri de ifade etmişlerdir.

Necmettin Erbakan’nın mücadele azmi, İslam Birliği projeleri, ırkçı emperyalistlere karşı yaptığı mücadele, Kudüs ve Filistin’in İsrail işgalinden kurtarılması yönündeki çalışmalarının kendisini etkilediğini söylemiştir.

Son yıllarda batıda İslamafobia’nın yükseltilmeye çalışıldığı İslam’ın ve Müslümanların terörist gösterilmeye çalışıldığı, İslam ülkeleri içerisinde mezhep ayrılıklarının körüklendiği bir dönemde, yine İslam ülkelerinin aralarına çeşitli nifaklar sokulduğu bir ortamda böyle bir davette bulunduk. Amacımız, yeryüzünde hiç kimsenin diline, ırkına, rengine, mezhebine bakmaksızın ’Müslümanlar kardeştir’ anlayışıyla Müslüman ülkelerin birbiriyle yakınlaşması ve ilişkilerinin geliştirilmesidir."

Haberin Devamı

DHA