Dünya Ahmedinejad, Obama'ya sert çıktı

Ahmedinejad, Obama'ya sert çıktı

Paylaş
Ahmedinejad, Obama'ya sert çıktı

Ahmedinejad, Obama'ya sert çıktı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Gazze’ye yönelik yeni bir saldırının, saldırganlar ve onların destekçilerine pahalıya mal olacağını" söyledi. Ahmedinejad, Obama'ya da sert bir dille yanıt verdi.

Haberin Devamı

Ahmedinejad, bir açılış için gittiği Kerman eyaletinde İsrail’in Gazze’ye yönelik tehditleri, ABD ile ilişkiler, nükleer silahlar ve yaptırımlar konularında açıklamalarda bulundu.

"İsrail’in bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve bölge halklarının bağımsızlığını, gelişmesini, kendi ayakları üstünde durmasını engellemek için kurdurulduğunu" savunan Ahmedinejad, "Siyonist rejimin tarihi, cinayet ve katliamlarla doludur" dedi.

Ahmedinejad, İsrail’in 33 ve 22 gün savaşlarındaki yenilgilerini telafi için bahane aradığını ileri sürdü, şunları söyledi:
"Gazze’ye saldırmak için bahane arıyorlar. Siyonistleri ve onların destekçilerini uyarmak istiyorum, artık katliamlar yeter ve kabarık siyah dosyanızı daha da kötüleştirmeyin. Yeni maceraya kalkışmanız sizlere çok pahalıya mal olacak, sizleri kurtarmayacak, aksine kesin ölüme biraz daha yaklaştıracak."

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama’nın "değişim" vaadinin boş olduğunun anlaşıldığını belirten Ahmedinejad, Washington yönetimine hitaben, "Bu saate kadar ne değişti, İran’a yaptırımları mı kaldırdınız, olumsuz propagandalardan mı vazgeçtiniz, baskıları mı azalttınız, yoksa Irak, Afganistan ve Filistin politikalarınızı mı değiştirdiniz?" diye sordu.

Obama’nın, Nevruz Bayramı mesajında, "İran halkını tecritten kurtarmak istedikleri" yönündeki sözlerini de eleştiren Ahmedinejad, Obama’ya şöyle seslendi:

"Siz kimsiniz ve necisiniz, kim size böyle bir görevi verdi ki, asıl münzevi olan sizlersiniz ve gidin kendi halkınız üzerindeki baskıları kaldırın."
ABD ve Batılı bazı ülkelerin, "İran atom bombası peşinde" iddialarının "yalan" olduğunu söyleyen Ahmedinejad, ABD’yi kastederek, "Biz atom bombası yapmaya çalışmakla suçlanıyoruz, halbuki sizin binlerce atom bombası yaptığınız ve kullandığınız ispatlanmış durumda. Dünyayı nükleer silahlardan arındırmakta ciddiyseniz önce kendinizden başlayın" diye konuştu.

Ahmedinejad, İran’a yönelik yaptırımların sonuç vermediğini belirtti ve "Biliniz ki düşmanlığınız arttığı ölçüde, İran halkının kalkınma ve gelişme yönündeki azmi ve kararlılığı daha da artacak" dedi.

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı, hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Tahran’daki araştırma reaktörü için talep ettikleri yakıtın yükümlü olmalarına rağmen Batılı ülkelerce karşılanmadığını da hatırlattı.

Ahmedinejad, adalet ve karşılıklı saygı esasına dayalı olarak bütün ülkelerle ve halklarla iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini sözlerine ekledi.