Dünya Ahmedinejad: Önce kendi silahlarını imha etsinler

Ahmedinejad: Önce kendi silahlarını imha etsinler

Paylaş
Ahmedinejad: Önce kendi silahlarını imha etsinler

Ahmedinejad: Önce kendi silahlarını imha etsinler

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "nükleer silahları kullanma döneminin bittiğini ve bütün dünyanın bu silahlardan arındırılması gerektiğini" söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Rusya’nın NTV kanalına verdiği demeçte nükleer silahlar konusunda da açıklamalarda bulundu.

Nükleer silahların, tüm insanlık için tehdit olduğunu belirten Ahmedinejad, "Bütün dünya kitle imha silahlarından arındırılmalı" dedi.

"Nükleer silahları insanlığın düşmanı olarak görüyoruz. Bu silahlardan yararlanma dönemi sona ermiştir" diye konuşan Ahmedinejad sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün hiç kimse, nükleer silahları kullanabilecek güce sahip değildir. ABD’nin nükleer silah depolamasını da yanlış buluyoruz. Amerika için Irak ve Afganistan’dan daha ciddi ve önemli bir konu olmayacak. Peki bu silahlar, ABD’yi zafere ulaştırabildi mi? Asla. Nükleer silahlar artık işe yaramıyor."

Haberin Devamı

Ahmedinejad, bölgede bazı ülkelerin nükleer silahlara sahip olduğunu ve kimi ülkelerce de himaye edildiğini belirtti ve "Nükleer silahlara karşı olanlar, önce kendi nükleer silahlarını imha etmeli ki doğru söyledikleri anlaşılsın" dedi.

ABD, İngiltere, İsrail, Fransa, Almanya ve diğer bazı ülkelerin, İran’ın nükleer enerji faaliyetlerine karşı olmasını değerlendiren Ahmedinejad, "Onlar aslında nükleer silahlara değil, İran’ın kalkınmasına ve gelişmesine karşılar. Önümüzü kesmek için ellerinden geleni yaptılar, ama yenilgiye uğradılar. Onların engellemelerini boşa çıkaracak ve etkisiz kılacak güçteyiz" diye konuştu.

Batılıların bilim ve teknolojiyi kendi tekellerine almak istediklerini savunan Ahmedinejad, "Onların aleyhimizdeki faaliyetleri, kendimize güvenmemize ve yerli imkanlarla kalkınmamıza yol açtı. Belki de bundan dolayı onlara teşekkür etmek gerek" ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, "karşılıklı saygı esasına dayalı ve eşit şartlarda diğer ülkelerle nükleer konularda işbirliğine hazır olduklarını" sözlerine ekledi.