Dünya Ahmedinejad: Siyonistlerin eğitilmiş vahşi köpekleri

Ahmedinejad: Siyonistlerin eğitilmiş vahşi köpekleri

Paylaş
Ahmedinejad: Siyonistlerin eğitilmiş vahşi köpekleri

Ahmedinejad: Siyonistlerin eğitilmiş vahşi köpekleri

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Gazze'ye yarım taşıyan gemilere saldıran İsrail’i sert eleştirerek, konvoyu yola çıkaran Türkiye halkına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında gittiği İlam şehrinde yaptığı konuşmada, Gazze'ye İnsani yarım götüren gemilere yapılan İsrail saldırısına değindi. Ahmedinejad, “3 beri Gazze halkı karadan, denizden ve hatta havadan ağır ambargo altındalar. Üstelik İsrail bu halka yıkıcı bir savaş da dayattı ve ağır olan durumlarını daha da kötüleştirdi. Bu durumda sadece insani amaçlarla gönüllü olarak barış ve kardeşlik bayrağı ile yolan çıkan 40’a yakın ülke vatandaşının organize ettiği yardım gemilerine vahşice saldırdı” dedi. İran Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

“Siyonistlerin eğitilmiş vahşi köpekleri, cellatları, profesyonel insan katilleri bu savunmasız insanlara uçakla, kurşunla saldırarak çok sayıda günahsız insani öldürdü.”

Haberin Devamı

Sözleri sürekli ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları ile kesilen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “İsrail bu cesareti nerden buluyor” diye sordu. Ahmedinejad soruya, “Birincisi bu rejimin kuruluş felsefesi cinayet üzerine kurulmuş ve cinayet işlemezse yok olur. İkincisi başta ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden aldığı destek ve üçüncüsü Arap ülkelerinin bu ülke karşısında sessiz kalmasıdır” diye yanıt verdi.

ABD’yi eleştiren Ahmedinejad, “ABD, bu saldırı konusunda yanlı bir tutum sergilemekte, olayı kınayacağına ikiyüzlü davranıyor ve tavır belirtmekten kaçınıyor. Bazı Avrupa ülkeleri iyi tepki ortaya koydu ve bu takdire şayandır. İran Milleti adına bu özgürlük konvoyunu yola çıkaran başta Türkiye, Yunanistan ve Almanya halklarına teşekkür ediyorum ve ölenler için başsağlığı diliyorum. BM, Özgürlük konvoyunu gündeme alıp İsrail hakkında katı bir karar almalı. Eğer BM, sadece ABD ve yandaşlarının istediğin ülkeler hakkında karar vermediğini, kendine itibar kazandırıp adalet ve dünya milletlerinden yana olduğunu göstermek istiyorsa bu olay BM için bir sınavdır.”

DHA