Dünya Ahmedinejad'dan emir gibi uyarı

Ahmedinejad'dan emir gibi uyarı

Paylaş
Ahmedinejad'dan emir gibi uyarı

İran Cumhurbaşkanı, Tahran'ı sarsacak olası bir depreme önlem olarak 5 milyon kişinin kentten gitmesini gerektiğini savundu

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, çok sayıda fay hattı üstünde yer alan ve her an deprem tehlikesi yaşayan başkent Tahran'da en az 5 milyon kişinin şehri terk etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, Ahmedinejad, "İnsanlara şehri terk etmelerini emredemeyiz, ancak hazırlıklar yapılmalı. En az beş milyon kişi Tahran'ı terk etmeli ki, şehir kriz durumunda daha az kalabalık ve daha rahat yönetilebilir olsun" dedi.

Ahmedinejad, "Depremin ne zaman olacağını tahmin edemeyiz. Ama 13.8 milyonluk Tahran'da bir şey olursa, bunu nasıl yönetebiliriz?" diye konuştu.

YÜZBİNLERCE KİŞİ ÖLEBİLİR

İran Cumhurbaşkanı, hükümetin vatandaşlara şehri terk etmeleri için toprak, düşük faizli kredi ve devlet desteği gibi teşvikler de verebileceklerini de sözlerine ekledi.

Uzmanlar, çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu yaklaşık 14 milyon nüfuslu Tahran'da olası bir depremde yüz binlerce kişinin hayatını kaybedebileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

İran'da daha önce de depreme karşı başkentin Tahran'dan taşınması gündeme gelmişti. Dini lider Ayettulah Ali Hamaney, yönetim organlarının başka bir kente nakledilmesini istemişti.

İran'ın güneyindeki Bam şehrinde, 2003 yılında meydana gelen depremde 31 bin kişi hayatını kaybetmişti.

(ntvmsnbc)