Spor Ahmet Aras'ın hedefi A Milli Takım

Ahmet Aras'ın hedefi A Milli Takım

Paylaş
Ahmet Aras'ın hedefi A Milli Takım

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un golcü oyuncusu Ahmet Aras, kırmızı-beyazlı ekibin vazgeçilmez ismi olmayı ve A Milli Futbol Takımı forması giymeyi hedefliyor.

Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezona Sivasspor formasıyla başladığını, ligin ilk iki haftasındaki Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında görev aldıktan sonra Fethiyespor’a kiralandığını anımsattı.

Fethiyespor forması altında 15’i ligde, 2’si Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 17 gole imza attığını belirten Aras, geçen sezon PTT 1. Lig’de 31 maçta 15 gol atmasının önemli bir başarı olduğunu dile getirerek, "Gol krallığına çok yaklaştım ama kısmet olmadı" dedi.

Sivasspor’a bu sezon başında yeniden döndüğünü hatırlatan Aras, Sivas ve Hollanda’da yaptıkları kamplarla hazırlıklarını sürdürdüklerini, lig başlayana kadar takım olarak hazır hale geleceklerini söyledi.
Aras, Sivasspor’un geçen sezon, Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde ligi 5. sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attığına dikkati çekerek, "Top oynamayı seven, sürekli topla oynayan bir takım oluşturuldu. Carlos, takıma kimlik kazandırdı. Kimliğinizi sahaya yansıttığınızda istediğiniz sonuçları alıyor ve başarılar elde ediyorsunuz. Sivasspor, sonuç olarak önemli bir yere geldi. Bu sene de güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Güçlüyüz ve ligde daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Sivasspor’un önemli bir kulüp olduğunu ifade eden Aras, bu kulübün bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

"Bana inananları mahcup etmeyeceğim"

PTT 1. Lig’de olduğu gibi Süper Lig’de de gollerine devam etmek istediğini belirten Aras, şans verildiği takdirde çok iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi.

Aras, geçen yıl elde ettiği başarının öz güvenini artırdığını, sürekli oynamanın kendisine çok katkı sağladığını, bu yıl çok daha iddialı olduğunu dile getirerek, "İlk 11’in değişmez oyuncusu olmak istiyorum. Kendime güveniyorum. Bana inanan, güvenen insanları mahcup etmeyeceğim" dedi.

Kadroda kendisinin yanı sıra golcü oyuncular Batuhan Karadeniz, Macauley Chrisantus, John Utaka ve Cihan Özkara’nın bulunduğunu belirten Aras, hücum hattında ciddi bir rekabetin kendisini beklediğini söyledi.

Rekabete hazır olduğunu dile getiren Aras, "Rakiplerimizin güçlü olması rekabeti artırır. Rekabet, hem futbolcular hem de takım içinde çıtayı yükseltir ve başarıyı getirir. Kendime güvendiğim için rekabetin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu sene çok çalışıp formayı giymek istiyorum. Allah nasip ederse atabildiğim kadar gol atacağım. Herhangi bir gol hedefim yok ama takımım için elinden gelen mücadeleyi sergileyeceğim. Hedefim, A Milli formayı giymek. Bunun için daha çok çalışacağım" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı