Pazar Postası Ahmet Arıman: Hababam geleneğini bozmadım, abilerim gibi genç kadın aldım
Paylaş
Ahmet Arıman: Hababam geleneğini bozmadım, abilerim gibi genç kadın aldım

‘Hababam Sınıfı’nın Hayta İsmail’i Ahmet Arıman (62) kendisinden 39 yaş küçük Kader Kaynak ile evlendi. Herkes yaş farkını konuşuyor. Ahmet Arıman eleştirilere şöyle yanıt veriyor: Onu ilk gördüğümde evli olduğunu bilmiyordum. Birbirimize değer verdik, nikahlandık.

Canan Danyıldız
canan.danyildiz@posta.com.tr


■ Hayırlı uğurlu olsun, yeni evlendiniz!

Sağolun. Valla Hayta İsmail olmak tatlı bir şeydi, ilk kez zorluğunu yaşıyorum. Daha sade bir hayatım vardı. Özel hayatımla gündeme gelmeyi pek istemezdim. Bana yakışmayanı yapmam, prensiplerim vardır çünkü.

■ Siz 62 yaşındasınız, eşiniz 23 yaşında olunca gündeme bomba gibi düştü!

39 yaş var aramızda. Ben daha evvel evlendim, 1999’da boşanmıştım. O evlilikten iki kızım var. Biri Kader Hanım’dan büyük hatta.

■ Nasıl tanıştınız?

‘Hababam Günleri’miz oluyor arada. Ağustos 2016’da bir AVM’de düzenlemiştik. Oraya çocuğuyla gelmişti Kader. Benimle, ‘Hababam Sınıfı’ndan Tuncay ve Teoman ile fotoğraf çektirdi. Sonra beni Facebook’tan ekledi, mesajlar attı.

■ Siz kızı beğendiniz mi o zaman, evli olduğunu biliyor muydunuz?

Tabii, beğendim. Güzel bir kız. Yemin ederim evli olduğunu bilmiyordum. Mesajlar atıyor, yazıyor, devamlı üzerime geliyor. Sadece bir ara “Ayrıyım” gibi bir şey dedi, o kadar. Ben de nikahsız diye düşündüm.

■ Ama değilmiş...

Sabah mesaj, akşam mesaj, aramalar... Üstelik de kaprisli, kıskanç! İki dakika geç yaz, “Neredeydin, niye yanıt vermedin” diye kızıyor. Birkaç kez engelledim, “Arama” dedim. Sonra bir gün buluşmaya karar verdik.

■ Ne kadar sonra?

Bir ay kadar. “Vay ne güzel kız” diye etkileniyorum. Bir iki yemek yiyeceğiz, o kadar sanıyorum. Yanında çocuğuyla geldi buluşmaya. Çocuğu kucağıma aldım, “Ağlar mı?” diye sordum. Kader’i bu çok etkilemiş.

■ Siz ona yaşlı gelmediniz mi?

Hayır, ona yaşlı gelmedim. Öyle olsa giderdi. Ben bekar bir adamım, görüştüğüm kadınlar vardı tabii. Kader’e ilk görüşte aşık olmadım, “Ne güzel kız” dedim. O da içinden “Ne iyi adam, tam aile babası” diye geçirmiş.


BAŞKASININ KARISINA ASILACAK ADAM DEĞİLİM


■ Ama eski eşi Tarık Aydın sizin için “Yuvamı yıktı” diyor...

Yahu kadın geceyarısı beni arıyor, fotoğraflar atıyor, mesaj çekiyor. Evli olsa bunu yapabilir mi? Ben boşanmadıklarını, mahkemenin sürdüğünü 1 buçuk ay sonra öğrendim.

■ Eski eşi evlenme programlarına çıkan bir adam. Kader Hanım ile öyle mi tanışmış?

O programlardan birine seyirci olarak gidiyor. Tarık denen adamla da orada tanışıp etkileniyor herhalde. Ama eski kocası deli gibi bir şey, birden ilahi okuyor, iki dakika sonra çiftetelli oynuyor. Bak o programları izle. Kadın zaten onun saçma hareketlerinden usanmış, boşanmaya kalkmış. Benimle görüştüğünde de annesinin evindeydi zaten. Ben başkasının karısına asılacak bir adam değilim!

■ Boşanmadığı ortaya çıkınca ne oldu?

Kader’e kızdım tabii. O sırada eski kocası aradı, “Selamün aleyküm, ben 256 tane dua biliyorum” dedi. Şaşırdım. Bu ne demek şimdi? Tehdite bak. Polisle geldi bir gün evime, karısını kaçırmışım güya. Eski kocası kötü, ailesi kötü.

■ Eşinizin ailesi mi?

Annesi çok sorunlu bir kadın, ikide bir kızı sokağa atıyordu. Kız beni arıyor, “Gel beni al, nereye gideceğim” diyor. Ben kaderci bir insanım, rüzgar nereye götürürse...



■ Eski kocasının ‘tecavüz’ olayı ne?

Baktım bunlar boşanmamış, yuvalarını tekrar toparlasınlar diye eski eşine akıl verdim. Kıza çiçek al, yemeğe çıkar dedim. Sen kızı eve kapat, odaya kilitle, tecavüz et! Kıza saldırmış! Dengesiz! Bana büyücü diyor. Ne anlarım o işlerden.

■ Kendi kızlarınızı, hayranlarınızı, herkesi karşınıza aldınız, değdi mi?

Pişman oldum demek için çok geç. Artık evlendik, yaşayıp göreceğiz. Zaten evlenecektim. Evimi görsen, her şey bir gün bir kadın gelecek diye düşünülmüş. Blender’ım var mesela, kadın kullanır diye.


KADER BENDEN DAHA KISKANÇ


■ Yalnız hep kavga ve gürültüden bahsediyorsunuz...

Off... Çok kavga ediyoruz. Ben de kıskancım ama o benden daha kıskanç. Burada olsa, seni bile kıskanır. Sinirlendi mi gözü bir şey görmez. Bütün dünyayı karşıma aldım, yine de yaranamıyorum.

■ Nikahta da suratı bir karıştı. Yine kavga mı etmiştiniz?

Kız 15 dakika boyunca “Evet” diyemedi gerginlikten. Annesi oradaydı, ondan. Yoksa biz kavga da etsek mutluyuz. Bana çok düşkün. Aldatmayı affetmem o ayrı. Kavgalar, tartışmalar mesele değil.

■ İnsan 62 yaşında olup 23 yaşındaki bir kızla ne konuşur, ne yapar?

Bir ömür gider diye düşünüyorum. Günümüzü konuşuruz, sevgi ve şefkat var aramızda. Onun en büyük isteği benimle gezmek, yanımda olmak. Her yere benimle gelmek istiyor. Biz 1 buçuk senedir akraba gibi olduk, bırakamadım.

■ Yaşı size daha yakın biri yakışmaz mıydı?

Yaşlı bir kadınla zaten yapamam ama inan bu kadarını da düşünmemiştim. Ama Kader olgun görünüyor. 30’larında olsaydı yine almazdım, göğüsleri sarkmış olacaktı, istemezdim. Fizik benim için önemli. Ha benimle yaş alır, o ayrı.


KIZLARIM İSTEYİNCE EVLİLİK SÖZLEŞMESİ YAPTIM


■ Kader Hanım’ın en çok nesine aşık oldunuz?

Tam bir ev kadını, o çok hoşuma gitti. Eski kocasının dediği gibi, “Onu şöhret yapacağım” gibi bir şey yok aramızda. Beni kullandığını hiç görmedim. Tek bir şey istediğini duymadım.

■ Neden evlilik sözleşmesi yaptınız peki?

Kızlarım istedi, “Belki senden bir şey koparmak istiyordur, çok genç” dediler, Kader itiraz etmeden imzaladı. Benim bir evim, bir de arabam var. Boşanırsak Kader bir şey alamıyor, ölürsem de kanun ne gerektirirse o. Ama ben boş durmuyorum.

■ Nasıl yani?

Kader’e, “Bir dükkan falan yapalım sana. Bana bir şey olursa ortada kalırsın” diyorum. O da bana yaşlanınca bakacak.


KENDİME CİNSEL AÇIDAN GÜVENİYORUM


■ Açıkça soracağım, bu yaşta 23 yaşındaki bir kıza cinsel açıdan yetebilir misiniz?

Olabilir, ne olacak? Kader diyor ki başka bir adamla 30 sene yaşayacağıma, seninle 10 sene yaşarım! Bunları konuştuk, bir gün yanında olmayacağımı söyledim.

■ Prostat ya da andropoz olursanız delirmez misiniz? Yatak ilişkiniz bitince kıskanmaz mısınız?

Kendimi yaşlı görmüyorum. Ama olabilir. Demokrasilerdeki gibi, yatak odasında da çareler tükenmez. İlaç kullanırım. Nereye kadar giderse. Bendeki potansiyeli gördü ki “Evet” dedi. Nefesine güvenmeyen, borazancı başı olmaz. Ben de kendime cinsel açıdan güveniyorum.


ÇOCUĞUM OLACAĞINI SANMIYORUM


■ “Nerede trak, orada bırak” demişsiniz, neden?

Yanlış anlaşıldı, ben yaşlı bir adamım, bir gün ölebilirim. Nerede ölürsem, orada biter. Karıma “Benim ömrüm bu kadar, üçüncü bir hayat düşün” dedim.

■ Çocuk istiyor musunuz?

Kader istiyor, ben yaşımdan ötürü olacağını sanmıyorum. Ama bakalım. Artık daha sakin hayat istiyorum. Çocuğunu yanına alırsa ona bakarım. Ama Kader’in annesi çocuğu bize vermiyor.

■ Eski eşine kıyasla siz pırlanta gibisiniz, neden kayınvalideniz sizi istemedi?

Belki tanımadıkları için, belki yaşımdan ötürü. Bir de Kader yeni boşandı, ondan olabilir. Yoksa Tarık denen adamı da sevmiyor. Biz Kader’le ayrılınca bir ara “Kızımı kullandın kenara attın” dedi. Kader’le birlikte yaşıyorduk çünkü. Kayınvalidemle düğünde tanıştım, el sıkıştım.

■ Nikahlanmak zorunda mı kaldınız, Türkçesi?

Hayır, nikahı gerçekten ben istedim. Bir kadınla bir iki gün çıkarsın. Ama ben Kader’e değer veriyorum. Ona sahip çıkmak istedim.

■ Evlenme teklifi yaptınız mı?

Yapmadım, yalan söylemeyeyim. Zaten birlikte yaşıyorduk, komik olurdu. Ama bir gün dışarıdayken, “Her kadının bir tektaşı olmalı” dedim, gittik kuyumcuya aldık.

■ Kızlarınızın Kader Hanım ile arası nasıl?

Araları yok, sadece büyük kızım nikaha geldi. O da Kader’in hatası, çocukluğu. Daha kızlarımla tanıştırmadan, onları ordan burdan eklemiş, “Ben babanızın sevgilisiyim, evleneceğiz” diye yazmış. Kavga ettiğimizde de, “Alın babanızı başınıza çalın” diyordu.

■ Enteresan bir çiftsiniz...

Sanatçılar marjinal olur biraz. Çekingenim falan ama Hababam Sınıflı’yım sonuçta. Abilerim Münir Özkul, Halit Akçatepe gibi genç kadın aldım, geleneği bozmadım!

Haberin Devamı