Siyaset Ahmet Davutoğlu'nun konuşması
Paylaş
Ahmet Davutoğlu'nun konuşması

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı adayı gösterilen Ahmet Davutoğlu ilk konuşmasını yaptı

İşte Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan adayı olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu'nun parti genel merkezinde yaptığı o ilk konuşmanın satır başları:

Haberin Devamı

Partimizin istişareleri neticesinde böylesi bir kutsal göreve aday gösterilmekten büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatelinize MYK, MKYK üyelerimize, il başkanlımıza, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarımıza teşekkür ve mihneti bir borç biliyorum. Siyasi hareketler zor zamanlarda aldıkları kararlarla olgunlaşırlar.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20319","20319","201408","20319-.jpg","1", "0","Davutoğlu'nun Başbakan olarak ilk konuşması");

Sayın Başbakanımız bu partinin öncüsüdür

AK Parti hareketi kökü mazide geleceği de atide olan bir kadro hareketidir. Sayın Başbakanımız bu partinin öncüsüdür. Gösterdiği liderlikle de yeni bir istişare kültürünü göstermiştir. Bundan sonra daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimizden kimsenin tereddüdü olmasın. Genel kongrede de adaylığımız tescillenirse son 12 yılda gerçekleştirilen restorasyon hareketi kesintiye uğramadan devam edecektir. 12 yıl önce hasta adam muamelesi gören ülke ayakları üzerine doğrulmuş, kutlu bir yürüyüşe çıkmıştır. İster paralel yapı adı altında ister başka isimler altında bu kutlu yürüyüşü durdurmaya çalışırsa AK Parti bir kaya gibi karşılarında durmya devam edecektir.

Fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaktır.

Bundan sonra da bu restorasyon hareketinde AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaktır. Bu devlet ve demokrasi restorasyonu hareketi içinde AK Parti'nin kökleşmesi hareketinde yep yeni bir dönem yaşanacaktır. Bizde kongreler parçalanmaya değil bütünleşme hevesiyledir. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz kongrede bunu bir kez daha göstereceğiz.

Asırlar boyu sürecek bir hak ve adalet mücadelesinin adıdır

Ak Parti bir neslin hareketiyle başlamıştır ama nesillerle ve asırlarla sınırlı değildir. Asırlar boyu sürecek bir hak ve adalet mücadelesinin adıdır. Sürekliliğimiz temel aldığımız ilkelerden kaynaklanır. hiç bir gerekçe gösterilerek bu duruş değiştirilemez ama yenilenme ihtiyacı vazgeçilmezdir. Baki olan rabbimiz ve davamızdır. Bugün bu kutlu göreve bendenizi aday göstererek beni onurlandırdınız ve tarihi bir sorumluluğu omuzuma yüklediniz. Hep beraber çıktığımız bu yolda sizlerin de yanımızda olmanızı diliyorum. Allah devletimize ve partimize zeval vermesin. Çünkü devletimizi fetret devrini kapatarak ülkemizi yeniden inşaa eden bu yönetime Allah yardım etsin. Allah utandırmasın.