Siyaset Ahmet Davutoğlu'nun teşekkür konuşması
Paylaş
Ahmet Davutoğlu'nun teşekkür konuşması

Kongrede AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşması yaptı. Davutoğlu, salondaki aşırı sıcak nedeniyle terlemeleriyle ilgili de espri yaptı..

İşte AK Parti kongresinde genel başkan seçilen Ahmet Davutoğlu'nun teşekkür konuşmasının dikkat çeken satır başları:

Haberin Devamı

Zatıma gösterilmiş olan teveccüh beni ağır bir sorumlulukla karşı karşıya getirdi. Birkaç özel teşekkürü vurgulamak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bendenize göstermiş olduğu teveccüh bana büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bugün ve yarın Türk demokrasi tarihinde iki ilki ylaşamış olacağız. İlk defa Türk demokrasi tarihinde böylesi bir devir teslimle hiçbir ihtilaf olmadan, tam bir birlik ve beraberlik içinde böyle bir devir teslim yaşanmış oldu.

"ATATÜRK VE İNÖNÜ ARASINDA GERÇEKLEŞMEMİŞTİ"

Bunda sayın Cumhurbaşkanımızın istişare yürütmesinde büyük bir rolü vardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Aynı şey yarın Türk demokrasi tarihinde ilk defa aynı partiden, aynı hareketten gelen iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni gerçekleştirilecek. Atatürk ve İnönü arasında gerçekleşmemiştir. Sayın Abdullah Gül, halkımız tarafından doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a görevini teslim edecektir.

Haberin Devamı

Bütün temel sorunlarımızı, Anayasa başta olmak üzere, ekonomiyi güçlendirecek adımlar 2015 ile 2019 arasında Türkiye'yi önemli bir konuma getirecektir. Bu anlayışla ve bu hedefle bugün kongremizde önümüzü açmış olan sayın Cumhurbaşkanımızın Çankaya'daki varlığıdır.

HERKESİ TERLETEN SICAK ATMOSFERLE İLGİLİ ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

1982 anayasası bir varsayımla yapılmıştır. Halk yanlış Cumhurbaşkanı seçebilir denildi. Türkiye'de silah gösterilerek adaylıktan çektirilmiş Ali Fuat Başgil var. Cunta liderleri var. İnşallah milletimizden destek almış Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile gerçek bir anlamda sıçrama yaşayacağız. Bugün bu sıcakta terlemelerine rağmen dirayetlerini kaybetmeyen partililerimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız terleyen Cumhurbaşkanı ve terleyen başbakan ifadelerini kullanmıştı. Bugün ikimiz de terledik.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, MYK, MKYK, İl Başkanlarımıza, delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.