Gündem Ahmet Hakan, Muharrem İnce'nin gençlik fotoğrafını paylaştı

Ahmet Hakan, Muharrem İnce'nin gençlik fotoğrafını paylaştı

Paylaş
Ahmet Hakan, Muharrem İnce'nin gençlik fotoğrafını paylaştı

Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin gençliğine ait bir fotoğraf paylaştı

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısı böyle:

​Meclis performansları açısından bazı siyasiler

- Özgür Özel: Sınıf başkanlığı seçimine hazırlanır gibi bir hali var... Sınıfın çalışkanı gibi bir edası var... Öğretmenin her sorusu karşısında derhal parmağını kaldırır gibi bir enerjisi var.
*
- MUSTAFA ELİTAŞ: Kürsüde öyle güzel kâğıt yırtıyor ki... Sanırsın Japon kâğıt katlama kursuna gitmiş ve başarılı olamayıp yarıda bırakmış.
*
- BİNALİ YILDIRIM: Süleyman Demirel’in eski Meclis konuşmalarını akla getiren bir performans... Yani çokça rakam, bir-iki dokundurma, üç-beş espri falan.
*
- NACİ AĞBAL: Bir teknokrattan polemik ustası bir siyasetçi yaratan gerginlik... O sakin, o ılımlı, o işine odaklı Naci Ağbal gitti, yerine polemik yapan, laf yetiştiren, atılan lafları savuşturan bir Naci Ağbal geldi.
*
- SÜLEYMAN SOYLU: Son dönemlerin olay adamı... Cevval, dinamik, enerjik, savaşçı... Söz, İsimsizler, İçeride falan gibi... Reytingi yüksek, öfkesi derinde, gücü makamından...
*
- KEMAL KILIÇDAROĞLU: Belge sallamayı öyle çok sevdi ki... Elinde belge olmasa da mutlaka sallayacak bir şey buluyor kürsüde... Bir de kürsü yumruklamasını çok iyi becermeye başladı.
*
- ENGİN ALTAY: Saldırı sanatından ziyade müdafaa sanatına yatkın... Refleksleri iyi. Hazırcevap... Görseli olan çıkışlar yapmak konusunda mahir... Kısacası “a star is born” gibi bir durum.

- NACİ BOSTANCI: Kavganın, gürültünün tam ortasında “Hegel der ki...” diye cümleye başlayarak entelektüel birikimini konuşturan ve kavganın, gürültünün tadını kaçıran bir yapısı var. Biraz da bu nedenle kavga, gürültü sevenler tarafından pek sevilmeyen bir isim...
*
- AYŞENUR BAHÇEKAPILI: HDP odaklı kavgalar, hep onun başkanlık ettiği oturumlarda çıkıyor... Oysa bütün HDP’liler, onun eski dostu sayılır. Bu açıdan talihsiz olduğunu söyleyebilirim.
*
- SIRRI SÜREYYA ÖNDER: Tıpkı eski güzel günlerde olduğu gibi yine Bal Mahmut kıvamında sohbetler çıkarıyor Meclis kürsüsünden... Fakat güzel günler eskide kaldığından mıdır nedir tat vermiyor.

*

KİM BU KOLYELİ?



Kim olacak? Muharrem İnce...
*
Fotoğraf elime geçtiği günden beri düşünüyorum:

Necip Türk matbuatı, siyasilerin gençlik fotoğraflarından bir köşe, bir albüm falan yapamaz mı?

MUHARREM İNCE KİMDİR?


(4 Mayıs 1964, Yalova), Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem ve 23. dönem Yalova milletvekili olan Muharrem İnce siyaset yaşamını Cumhuriyet Halk Partisi’nde sürdürmektedir.



Zekiye-Şerif İnce çiftinin oğlu olarak Yalova’nın Elmalık köyünde dünyaya gelen Muharrem İnce, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı. Bir süre Yalovaspor’da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı yaptı.

2002 genel seçimlerinde, CHP Yalova milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 2007 genel seçimlerinde de aynı başarısını tekrar etti. 24. Dönem Yalova Milletvekili olarak TBMM’ye tekrar girmiştir.


Muharrem İnce, oğlunun düğününde böyle oynamıştı

Evli ve bir çocuk babasıdır. TBMM’deki milletvekilliği görevine devam etmekte aynı zamanda da CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

2012 yılında “Buyurun Sayın İnce” isimli kitabı yayınlanmıştır. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi olmuştur.